Adam Yates naar ziekenhuis na zware val in UAE Tour

 ©  rr

Bron: BELGA

Adam Yates kwam zwaar ten val in de finale van de slotrit van de UAE Tour. De Brit van Ineos Grenadiers reed de wedstrijd wel nog uit en finishte als tweede in het in eindklassement. Hij werd na de etappe uit voorzorg wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Yates kwam ten val op 40,8 km van het eind toen hij wellicht het wiel aantikte van een ploegmaat. De smak was zwaar, de Brit belandde met zijn hoofd op de grond en tikte met zijn kin het asfalt. Hij stond lange tijd aan de kant met een bebloed aangezicht en werd ter plaatse verzorgd. Uiteindelijk kroop hij opnieuw op de fiets en reed verder.

In het peloton werd er niet meer gekoerst en gewacht op de tweede in de stand, die door zijn ploegmaten op sleeptouw werd genomen en na een aantal kilometer opnieuw kon aansluiten in het peloton en daarmee zijn tweede plaats veilig stelde.

“Na de wedstrijd is Adam Yates uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis voor een check-up”, laat het team weten via Twitter. “Hij liep schaaf-en snijwonden op in zijn gezicht, maar het ziet er op het eerste zicht niet naar uit dat er sprake is van meer ernstige blessures.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten