Ploegleider Patrick Lefevere bibberde even, maar is opgelucht na nieuwe zege van Davide Ballerini: “We waren veruit de beste”

 

 ©  Stefaan Beel

Patrick Lefevere is een tevreden man. Zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step nam de koers in handen en won de Omloop Het Nieuwsblad overtuigend dankzij een krachtige eindsprint van Davide Ballerini. Toch was het na enkele valpartijen ook even bibberen voor de ploegleider van The Wolfpack. “Ik kan niet zeggen dat we intelligent gekoerst hebben, maar ik ben heel content.”

pjdv

LEES OOK.REACTIES. Ballerini dolgelukkig na eerste klassieke zege: “Alaphilippe zei me dat het mijn dag zou worden”

“We waren veruit de beste ploeg vandaag. In de eerste Europese koers moet je zeggen dat niemand er bovenuit stak, behalve wij. Maar ik kan niet zeggen dat we heel intelligent gekoerst hebben. Op het einde heb ik echt gebibberd. Vanmorgen heb ik het nog op de bus gezegd: we starten in theorie met zes kopmannen en een knecht, maar denk vooral niet dat we niet kunnen verliezen. Als ik ons bezig zag onderweg leek dat soms toch het geval. Maar er zat veel tegen vandaag: Yves Lampaert is gevallen, ook Zdenek Stybar ging onverklaarbaar onderuit. Als je dan toch wint, heb je natuurlijk niet slecht gekoerst. We hebben de koers gemaakt en overtuigend gewonnen. Natuurlijk ben ik heel content”, aldus Lefevere.

LEES OOK

Nu in het nieuws