Greg Van Avermaet ontgoocheld over zijn wedstrijd: “Alaphilippe heeft mijn wedstrijd naar de vaantjes geholpen”

 

 ©  BELGA

De eerste Omloop samen als ploegmaats van AG2R-Citroën werd geen succes voor Greg Van Avermaet (33ste) en Oliver Naesen (19de). Al zat Van Avermaet wel in de elitegroep met Julian Alpahilippe. “Maar die heeft door zo vroeg solo te willen gaan mijn koers naar de vaantjes geholpen.”

Werner Bourlez

Het zag er in de finale niet slecht uit voor tweevoudig Omloop-winnaar (2016 en 2017) Greg Van Avermaet. Hij was mee in het elitegroepje toen Julian Alaphilippe zijn duivels ontbond op de Molenberg. “Ik was goed en we waren met een mooi kopgroepje op pad. Met drie renners van Deceuninck - Quick-Step, dat wel. Maar ik had verwacht dat we samen gingen rondrijden tot de Muur van Geraardsbergen. Helaas dacht Alpahilippe er anders over en ging hij al solo vanaf de Berendries.”

Het bleek voor Van Avermaets wedstrijd een vroege doodsteek. “Ik kon hem niet volgen. Het was ook te vroeg, dat is later gebleken. Zijn actie heeft ervoor gezorgd dat mijn koers naar de vaantjes was, want voor de Muur kwam alles weer samen. En dan wist je dat je het verschil niet kon maken richting Ninove. Dat is ook gebleken. Het een atypische Omloop met een kleine massasprint als resultaat. Het is jammer dat ik geen prijs kon rijden, maar ik ben tevreden over mijn vorm. Ik was nog niet echt top, maar wel goed genoeg om mee te zijn op het beslissende moment. Dit zorgt voor vertrouwen voor de toekomst.”

Oliver Naesen: “Ik had dit voorspeld”

Oliver Naesen had het verloop van deze editie enigszins voorspeld. “Met zo veel tegenwind in de finale had ik wel gedacht dat het een sprint met een grote groep kon zijn. Ik heb ook niet gepanikeerd toen ik Alaphilippe zag demarreren. Trouwens, Greg was mee. Maar ik wist dat de kans groot was dat alles weer zou samenkomen. Op de Muur wou ik eventueel de sprong wagen, maar dat was al niet meer nodig.”

“In de sprint wou ik wel meedoen, maar in die slotkilometers hoorde ik overal carbon kraken door valpartijen”, legt Naesen uit. “Dan wist ik: laat maar. Het zal voor een andere keer zijn. Als ploeg waren we niet slecht, we zaten nog met een vijftal man in dat peloton. Dat is niet slecht. Zondag in Kuurne zou de finale met rugwind zijn. Hopelijk rijdt er een kopgroep weg na de Oude Kwaremont en daar wil ik bij zijn.”

Oliver Naesen finishte uiteindelijk net in de top twintig. 

Oliver Naesen finishte uiteindelijk net in de top twintig. ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws