David Gaudu klopt Clément Champoussin in sprint met twee in Faun-Ardèche Classic

De Fransman David Gaudu (Groupama-FDJ) heeft de Faun-Ardèche Classic (Fra/1.Pro) op zijn naam gebracht. Hij haalde het na 171,3 km in Guilherand-Granges in een sprint met twee voor zijn landgenoot Clément Champoussin (AG2R-Citroën). De Brit Hugh Carthy (EF Education)Nippo) finishte als derde op 11 seconden.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Niet alleen in Vlaanderen en het Midden-Oosten werd er zaterdag gekoerst, ook in Frankrijk schoot een peloton zaterdagochtend uit de startblokken. Het ging snel en het regende aanvallen in de beginfase. Uiteindelijk schudde een groep van vier zich na 37 km los van het peloton.

Maximaal gunde het peloton hen vier minuten, Groupama-FDJ en Cofidis controleerden het pak. De opeenvolging van hellingen liet zich voelen, op de derde klim van de dag sprongen met Mikkel Frolich en Laurens Huys twee jongens weg uit het peloton. Ze lieten de kopgroep snel achter zich en gingen op zoek naar de zege.

Nieuwe kopgroep

In het peloton roerde Alberto Bettiol zich als eerste van de favorieten. Hij kreeg David Gaudu en Ion Izagirre met zich mee, ook Jakob Fuglsang en Hugh Carthy pikten aan, net als Champoussin. Het was Huys die het langst tegensputterde, maar uiteindelijk moest ook hij voor de bijl op 23 kilometer van het eind en ontstond er een nieuwe kopgroep.

Carthy besloot niet te wachten op de Côte de Saint Romain de Lerps. Hij rondde de top met vijf seconden voorsprong op Gaudu en Champoussin. Zij keerden in de afdaling terug bij de koploper, er waren dus drie leiders met nog één col voor de boeg.

De Côte du Val d’Enfer zou voor de beslissing zorgen. Carthy moest lossen. Champoussin haakte in het wiel van Gaudu, de twee zouden strijden om de zege en het was uiteindelijk Gaudu die het haalde in de sprint.

Gaudu volgt op de erelijst Rémi Cavagna op. Het is de vijfde profzege voor de Fransman, die vorig jaar twee ritten won in de Vuelta.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten