Dronken bestuurder negeert rood licht: zorgkundige raakt gewond op weg naar nachtshift in woon-zorgcentrum

Lendelede / Meulebeke -

Het is zaterdagavond tot een zware botsing gekomen tussen een bestelwagen en een personenwagen op de Rijksweg in Lendelede. Een zorgkundige van een woon-zorgcentrum werd, onderweg voor haar nachtshift, aangereden door een dronken bestuurder.

Het ongeval gebeurde iets voor 21 uur ter hoogte van het kruispunt met de Rijksweg en de Rozebeeksestraat. De bestuurster van een Opel Mokka, een vrouw van 51 uit Meulebeke, was onderweg naar haar nachtshift in het woon-zorgcentrum iets verderop en wilde vanuit de Rozebeeksestraat het kruispunt oversteken toen ze werd aangereden door een bestelwagen. De bestuurder daarvan zou naar verluidt onder invloed zijn geweest en het rode verkeerslicht hebben genegeerd. De Opel Mokka werd door de botsing weggeslingerd en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht.

De zorgkundige raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de bestelwagen, de 41-jarige F.B. uit Deerlijk, bleef ongedeerd.

Een beperkte ploeg van de brandweer kwam ter plaatse voor het reinigen van het wegdek en het beveiligen van het ongeval door signalisatie. Tijdens de vaststellingen en het takelen van beide voertuigen was er slechts beurtelings verkeer mogelijk voor het verkeer op de Rijksweg.

Door NDZ
AANGERADEN