Formule E-race in Saudi-Arabië met Stoffel Vandoorne opgeschrikt door raketaanval

 

Vrijdag en zaterdag vonden er in Riyadh twee Formule E-races plaats waaraan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan deelnam. Beide races leken op het eerste zicht probleemloos te zijn verlopen maar na afloop van de tweede race vond er een raketaanval plaats.

LEES OOK. Vreemd kwalificatieverbod nekt Stoffel Vandoorne, concurrent belandt in ziekenhuis na bizar ongeval

De aanval vond plaats tijdens de podiumceremonie van de tweede Formule E-race die door de Brit Sam Bird werd gewonnen. Plots waren er enkele luide knallen boven de hoofdstad Riyadh te horen.

Vermoedelijke was de aanval gericht vanuit de Yemenitische Houthis die al enkele jaren tegen het regime in Saudi-Arabië strijden. Onder andere kroonprins Mohammed bin Salman was één van de genodigden tijdens de festiviteiten na afloop van de race.

De raketaanval boven Riyadh werd mits het gebruik van afweergeschut en patriot-raketten succesvol onderschept. Tijdens de aanval vielen er gelukkig geen gewonden, al werd wel een huis door vallende brokstukken beschadigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 5 december staat er voor het eerst in de geschiedenis een F1-race in Saudi-Arabië gepland. In tegenstelling tot de Formule E-race vindt de F1-race plaats in de straten van de stad Jeddah.

 

 ©  ISOPIX

Meer F1-nieuws:- VIDEO: Formule E-bolide Alex Lynn schuift ondersteboven tijdens crash- Mick Schumacher zet journalist op zijn plaats na vraag over zijn vader- Mercedes verrast en toont nu al livery van nieuwe F1-bolide- Fernando Alonso zal niet aanwezig zijn tijdens presentatie Alpine F1-bolide- Ferrari-rijder Carlos Sainz geeft mysterieus antwoord op vraag over crash tijdens Pirelli F1-test (F1journaal.be)

Lees ook

Nu in het nieuws