Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe nog maar eens op het podium in WK rally

Net zoals in de Monte Carlo Rally finishten Thierry Neuville en corijder Martijn Wydaeghe in de Arctic Rally op het derde podiumtrapje. © Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Thierry Neuville legde samen met corijder Martijn Wydaeghe beslag op de derde plaats in de Arctic Rally. Dankzij die tweede opeenvolgende podiumplaats klimt het Hyundai-duo naar de tweede plaats in de WK-tussenstand, op vier punten van nieuwe leider Kalle Rovanperä (Toyota). De zege in Finland ging naar ex-wereldkampioen Ott Tänak.

Gert Vermersch

Tot zaterdagmiddag werd er in de Hyundai met het nummer 11 nogal wat gefoeterd. Door aanhoudende problemen met de intercom bleek Thierry Neuville de nota’s van nieuwe corijder Martijn Wydaeghe niet altijd tijdig te begrijpen. “Niet goed voor de concentratie”, probeerde Neuville nog beleefd te blijven.

Minder dan 24 uur later had de frustratie in de blik van de Oostkantonner plaats gemaakt voor lachende pretoogjes. Op zaterdagnamiddag en zondagochtend liep het op de besneeuwde wegen rond Rovaniemi een pak beter voor Neuville, met enkele kanontijden als resultaat. Even leek ook de tweede plaats nog binnen bereik, maar daarvoor kwam Neuville net enkele seconden te kort. Toch kreeg corijder Wydaeghe, pas aan zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau toe, vlak na het eind van de laatste proef de welgemeende felicitaties van Neuville.

“We hebben dit weekend wat probleempjes gehad, maar eigenlijk kan ik alleen maar tevreden zijn”, stelde Neuville, die in de afsluitende Power Stage ook drie bonuspunten scoorde. “Niet vergeten dat we op de openingsdag een niet zo gunstige startpositie hadden. In die omstandigheden toch nog dit resultaat behalen is niet slecht.”

Voorin viel er weinig te beginnen tegen de Hyundai van Ott Tänak. De Est maakte op de openingsdag optimaal gebruik van zijn gunstige startpositie en verdedigde zijn eerste plaats daarna met verve. Uiteindelijk hield Tänak 17,5 seconden voorsprong over op tweede Kalle Rovanperä. Neuville volgde op 19,8 tellen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten