Sven Vanthourenhout hakt knoop door: Evenepoel en Van Aert rijden olympische tijdrit

 

Bondscoach Sven Vanthourenhout lijkt zijn keuze gemaakt te hebben: zonder ongelukken zullen Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) en Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) in Tokio ons land vertegenwoordigen in de Olympische tijdrit. Dat bevestigde Vanthourenhout in een interview met Belgian Cycling. Dat impliceert ook meteen dat Victor Campenaerts (Team Qhubeka - ASSOS) thuis moet blijven.

Tjorven Messiaen

“De selectie van Remco Evenepoel ligt theoretisch al een tijdje vast”, verklaart de bondscoach. “En de tweede renner wordt in principe Wout van Aert.” Victor Campenaerts is het kind van de rekening. De werelduurrecordhouder droomde van de Olympische Spelen, maar grijpt nu naast het felbegeerde ticketje. “Ik besef maar al te goed dat Victor dolgraag naar de Spelen zou gaan, maar hij is er zich zelf ook van bewust dat het voor hem een moeilijk verhaal wordt”, aldus Vanthourenhout.

“Makkelijk is dat niet voor hem, ik weet het. Ik zit er zelf ook een beetje mee, want ik weet goed genoeg hoeveel wij met zijn allen aan Victor verschuldigd zijn. We zijn als land nu wereldtop in het tijdrijden, maar we mogen nooit vergeten dat we dat voor een flink stuk aan hem te danken hebben. Victor is en blijft dan ook een erg belangrijke pion binnen de werking van de nationale ploeg. Hij houdt zich ook stand-by voor mocht er een probleem zijn met Remco of Wout.”

 

 ©  BELGA

Gerelateerd