REACTIES. Mathieu van der Poel imponeert in Kuurne-Brussel-Kuurne met lange aanval: “Ik heb me geamuseerd”

Foto: BELGA

Het scheelde niet veel, maar uiteindelijk kregen we dan toch een groepssprint in Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarin bleek ex-wereldkampioen Mads Pedersen uiteindelijk de snelste. Al kwam de meest impressionante prestatie toch opnieuw op naam van Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel: “Ik heb me geamuseerd”

De beste man in koers was waarschijnlijk Mathieu van der poel. De Nederlandse kampioen trok eropuit op een dikke 80 kilometer van de streep en werd met zijn medevluchters pas op twee kilometer van de streep gegrepen. Toch kon Van der Poel nog lachen na de race. “Ik heb me geamuseerd”, vertelde hij met een brede glimlach. “Ik had het naar mijn zin. Dit is volgens mij ook de beste manier om me klaar te stomen voor wat komt. Ik wilde eigenlijk gewoon voor een schifting zorgen en hoopte dat er na de Oude Kwaremont nog wat mannen zouden bijkomen, maar dat gebeurde niet. Ik heb nog even getwijfeld om te wachten, maar besloot uiteindelijk om toch door te zetten. Met Narvaez had ik ook iemand mee waar ik veel aan gehad heb. Hij reed erg sterk. De groep draaide voorin ook goed rond, waardoor ik er niet alleen vandoor ging. Uiteindelijk zijn we pas met de finish in zicht gegrepen, dus het was zeker geen slechte poging. Alleen zaten er bij de achtervolgers iets te veel koppeltjes.”

Dinsdag staat Van der Poel aan de start van GP Samyn waarna hij richting de Strade Bianchi trekt. “Ik voel me voldoende klaar voor de Strade. Ik had vandaag opnieuw een goed gevoel. Ik voel me helemaal anders dan na de coronapauze van vorig jaar. Nu heb ik de goede flow te pakken. Of ik er revanche wil nemen na vorig jaar? Niet per se, ik wil er gewoon opnieuw een leuke koers rijden.”

Winnaar Mads Pedersen: “Geantwoord met de benen”

Mads Pedersen was natuurlijk blij met zijn overwinning. “Een overwinning is een overwinning, maar dit is een klassieker, dus ik ben superblij.” Nochtans zat Pedersen lange tijd in de tweede achtervolgende groep en had hij wat geluk dat twee groepen uiteindelijk nog samensmelten.. “Al had dat op zich geen probleem geweest voor onze ploeg, want met Jasper Stuyven hadden we ook in de eerste groep een rappe man”, analyseerde de winnaar. “We waren dus wel tevreden met de koerssituatie, maar voor mij is het natuurlijk beter dat het nog samensmolt. Jasper deed dan ook nog eens een uitstekende lead-out. We wisten dat er wind stond voor de laatste rechte lijn, dus Jasper zette me goed voorin af en daarna was het wachten op het juiste moment om eruit te komen.”

REACTIES. Mathieu van der Poel imponeert in Kuurne-Brussel-Kuurne met lange aanval: “Ik heb me geamuseerd”
Foto: Getty Images

Voor de jongens van Trek-Segafredo werd Kuurne-Brussel-Kuurne de wedstrijd van de revanche nadat het een collectieve offday beleefde in de Omloop Het Nieuwsblad. “Onze Omloop was echt heel slecht, maar in deze koers hebben we getoond dat we er staan. Het heeft geen zin om na gisteren excuses te zoeken. We hebben erover gesproken en we geantwoord met de benen.”

Tom Pidcock (3de): “Dit belooft voor wat komt”

REACTIES. Mathieu van der Poel imponeert in Kuurne-Brussel-Kuurne met lange aanval: “Ik heb me geamuseerd”
Foto: GEERT TRESIGNIE

In zijn tweede voorjaarswedstrijd sprintte Tom Pidcock knap naar de derde plaats. Logischerwijs was de Brit dan ook tevreden met zijn prestatie. “Natuurlijk ben ik gelukkig met een derde plaats. Ik voelde me nochtans niet zo goed vandaag. Ik was precies niet helemaal hersteld van de Omloop. Maar doordat Narvaez in de vlucht zat, heb ik me wel een beetje kunnen sparen. En uiteindelijk word ik nog derde na een sprint, wat eigenlijk niet mijn sterkste punt is. Ik ben sneller in vorm dan verwacht, dus dat belooft voor wat komt”, klonk het.

Greg Van Avermaet: “Ik was twee keer goed”

Greg Van Avermaet trok zowel zaterdag als zondag in de aanval, maar finaal werd het twee keer een spurt. En dat frustreerde de nieuwkomer van AG2R-Citroën.Werner Bourlez “In de ontsnapping zitten en daarna met een grote groep spurten: ik had daar zaterdag weinig zin in. Om dan tiende of zo te eindigen, dat gaat mijn carrière niet veranderen. Maar de ploegleiding was zaterdagavond niet tevreden met die 33ste plaats, dus daarom heb ik zondag wel gespurt. Ook al had ik onderweg weer veel gewerkt. Niet iedereen wou meerijden in die achtervolging op Mathieu van der Poel en co. Alleen die van Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal. Dat was frustrerend, want er zaten vijftien man te lachen achter ons. Ik had wel een beter gevoel dan zaterdag, zeker op het einde. Ik word uiteindelijk achtste, al had ik iets beter gewild. Het wordt ieder jaar iets lastiger, denk ik (lacht). Maar ik was twee keer goed, dat is het voornaamste.”

Door tjm, bvc
AANGERADEN