Woeste PSV-fans bekogelen Ajax-kapitein Dusan Tadic na opstootje: “Moet ik dan zeggen: dankjewel ik ben een pussy?”

Dusan Tadic is de kop van jut in Eindhoven. De kapitein van Ajax knalde zondag in blessuretijd de 1-1 tegen de netten in de topper tegen PSV, na een opstootje met Denzel Dumfries. En dat werd niet gesmaakt door de thuisaanhang.

LEES OOK. Ajax stapje dichter bij titel dankzij penalty in blessuretijd tegen PSV, jonge Belg valt op

Volgens PSV-speler Dumfries, die de strafschop veroorzaakte, had Tadic iets gezegd over zijn moeder. Vandaar het opstootje voor de elfmeter van de Serviër. Die noemde Dumfries vervolgen “een lafaard” en trapt de penalty netjes binnen.

“Ik ben weer rustig nu”, zei Tadic na afloop. “Wat er gebeurde? Er ware enkele spelers die een gat in het gras kwamen maken voor ik de penalty ging trappen en Dumfries zei dat ik een pussy was. Dat ik ging missen. Als ik dan scoor, ja dan zeg ik hetzelfde terug en niet van dankjewel, ik ben een pussy. Over zijn moeder? Nee, dat weet ik niet. Hij begon trouwens eerst.”

“Ik wil niet met de vinger gaan wijzen”, reageerde Dumfries. “Maar je moet niet over mijn moeder gaan praten. Dat hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet ernaast. Als je mij uitscheldt, vind ik het prima. Maar dat niet. En het begon al voor die penalty.”

Het voorval wakkerde de woede van de Eindhovense aanhang alleen maar aan, nu PSV lijkt uitgeteld voor de Nederlandse titel. Toen Tadic het stadion verliet en naar de Ajax-bus ging, werd hij bekogeld met allerlei voorwerpen terwijl enkele heethoofden hem te lijf wilden gaan. De Amsterdamse topclub gaat klacht indienen wegens poging tot mishandeling.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN