Virtueel platform Batibouw weer online

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Belga

De technische problemen die de opstart van de virtuele editie van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw afgelopen weekend parten speelden, zijn van de baan. De beurs is maandagochtend online gegaan, zo bevestigt organisator Frédéric François.

(cdh)

Door de coronamaatregelen verloopt de editie van het bouwsalon dit jaar noodgedwongen volledig virtueel. Het salon zou zaterdag beginnen, maar door capaciteitsproblemen werd het platform tijdens het weekend gesloten. Maandagochtend waren de problemen opgelost. “We hebben aanpassingen gedaan aan het platform en de capaciteit verhoogd”, aldus François.

Batibouw loopt normaal tot en met 7 maart. Zowat 200 exposanten schreven zich in, de organisatoren hopen op 100.000 à 150.000 bezoekers op het virtuele platform. Nu al is duidelijk dat de digitale versie van de bouwbeurs ondanks de problemen toch een succes is. François: “Na dag één, zaterdag, waren al 25.000 bezoekers ingelogd. Dat belooft voor het verder verloop.”

In de loop van volgende week wordt bekeken of de bouwbeurs eventueel met een dag of twee dagen verlengd wordt om de sluiting van zondag te compenseren. Dat er nood is aan contact en extra info is alvast duidelijk. “De coronacrisis heeft mensen de tijd gegeven om hun huis te renoveren. En dat doen ze massaal”, besluit François.

Vorig jaar kon Batibouw nog net fysiek plaatsvinden voor de lockdown van maart. De beurs lokte toen goed 187.000 bezoekers naar Brussels Expo.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten