Toby Alderweireld moet het ontgelden in ruzie tussen Premier League-iconen live op tv: “Welke topclub zou hem willen?”

Hoe goed is het team van Tottenham? Dat was de vraag die de analisten van Sky Sports voor de voeten geworpen kregen in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Burnley. Het ontlokte live op tv een stevig debat tussen Jamie Redknapp (ex-Liverpool) en Man United-icoon Roy Keane.

Volgens die laatste is het team van trainer José Mourinho, dat momenteel pas achtste staat in de Premier League, niet meer dan middelmatig. “Die ploeg zit dan ook vol met middelmatige spelers”, aldus de Ier. “We hebben het hier over de druk voor Tottenham om de top vier te halen, maar haal Harry Kane en Son eens uit die ploeg. Middelmatig dus.”

Redknapp, die in zijn carrière ook voor de Spurs speelde, pareerde de kritiek van Keane. “Tottenham heeft geen middelmatig team, het zit vol met internationals. Eric Dier speelt voor Engeland, Davinson Sanchez voor Colombia en Toby Alderweireld voor de nummer één in de wereld.”

Waarna de discussie even over de Rode Duivel ging. “Voor je land spelen, maakt je geen goeie speler”, aldus Keane. “Als je de bal tegenwoordig kan bijhouden, ben je al international. Die Dier geeft elke week opnieuw een doelpunt weg.”

Toby Alderweireld moet het ontgelden in ruzie tussen Premier League-iconen live op tv: “Welke topclub zou hem willen?”
Foto: ISOPIX

Topteams

“Dit team is toch enorm sterk?”, reageerde Redknapp. “Ze hebben in elke linie internationals, die toch voor sterke landen spelen. Niet? Dier moet ook elke week met iemand anders naast hem spelen. En dus Alderweireld speelt voor België en hij is géén goeie speler?”

“Hij is niet slecht”, stelde Keane. “Maar zou hij in een van de topteams geraken? Manchester United zou hem niet moeten hebben. Manchester City zou niets met hem te maken willen hebben. Ik ben zelfs niet zeker dat Leicester City hem een kans zou geven.”

Volgens Redknapp zou Alderweireld “zonder twijfel” in de ploeg staan bij Man United, maar ook Jimmy Floyd Hasselbaink vond dat onze landgenoot “niet goed genoeg” is voor de top.

“Tottenham was twee, drie jaar geleden beter”, aldus Keane. “Met Trippier en Eriksen en een hongerige Alli. En veel internationals… Als je niet voor je land speelt, dan stel je niks voor. Welke van hun spelers zou spelen bij Man City, Liverpool, Chelsea… Geen enkele buiten Kane en Son”, waarna er nog een discussie ontstaat over onder andere Gareth Bale en verdediger Sergio Reguilón.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN