Spanje wil volgende winter wereldbeker veldrijden en EK in 2023

Het Baskische Igorre organiseerde in het verleden al WB-manches. Foto: BELGAIMAGE

De prestaties van Felipe Orts zorgen in Spanje voor een voorzichtige opstoot van de veldritsport. Spaanse organisatoren willen nog volgende winter een WB-manche organiseren en hopen ook het EK in 2023 of 2024 naar het Iberisch schiereiland te halen.

Bij de wielersite Ciclo21 bevestigt de Galicische stad Pontevedra, aan de Atlantische kust, interesse te hebben in de organisatie van het EK veldrijden. De stad wilde zelfs het WK organiseren maar aangezien het WK al is toegekend tot en met 2025, opteren ze nu voor de organisatie van het EK in 2023 of 2024. Pontevedra heeft al ervaring met het organiseren van veldritkampioenschappen. Zo werd het Spaans kampioenschap er twee jaar op rij - in 2019 en 2020 - georganiseerd.

Ook bij Ciclo21 werd bevestigd dat het Baskische Elorrio zich kandidaat heeft gesteld voor de organisatie van een WB-manche komende winter. Op de wereldbekerkalender voor komende winter zijn nog twee van de zestien manches niet toegekend. Organisator Flanders Classics is nog enkele locaties aan het bekijken en zal later de knoop doorhakken.

Door gvdl
AANGERADEN