Ploegleider Mathieu van der Poel was niet blij met vroege aanval: “Zo hypothekeer je je eigen kansen”

Christoph Roodhooft (rechts) 

Christoph Roodhooft (rechts) ©  BELGAIMAGE

In De Tribune, de wekelijkse podcast van Sporza Radio, kregen ze Christophe Roodhooft over de vloer, de ploegleider/mentor van Mathieu van der Poel. Die zei onomwonden dat hij niet blij was met de vroege aanval van zijn poulain, gisteren in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Guy Van Den Langenbergh / Bron: De Tribune Sporza

Christoph Roodhooft werkt al jaar en dag samen met Mathieu van der Poel. De aanval die Van der Poel zondag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne plaatste op meer dan tachtig kilometer van de finish, paste niet in het plan. “Het was de bedoeling dat Mathieu zou aanvallen op de Oude Kwaremont, waar het logisch was geweest en iedereen het had verwacht. Hij deed het 20 kilometer vroeger. Ik kan niet zeggen dat ik daar blij mee was in de wagen. Het was mooi en het had goed kunnen aflopen, maar met dat soort ondernemingen beperk je je eigen winstkansen wel een beetje natuurlijk. Het is wel duidelijk dat hij een goed niveau haalt en dat zal ook wel een reden geweest zijn om er zo vroeg aan te beginnen. De koers brak door zijn actie open en op de Kwaremont ontstond een elitegroep. Het is jammer dat zij het gat niet dichtreden. Zo bleef iedereen wat hangen en is het gegaan zoals het gegaan is.”

Of Van der Poel dan helemaal niet te coachen is, wilde men weten. “Hij is zeker iemand die belang hecht aan ploegtactiek”, antwoordde Roodhooft. “Hij is heel intelligent en hij beseft dat hij moet nadenken als er echt gewonnen moet worden, want er zijn nog renners die heel hard kunnen fietsen. Maar ja, hij was enthousiast. Het was zondag zijn tweede koers, het was goed weer en de Kanarieberg is een lastige berg, dus daar kriebelde het. Het was “maar” Kuurne-Brussel-Kuurne, maar achteraf zal hij er wel even over nagedacht hebben dat het geen koers is om te laten liggen eigenlijk.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten