Twee Amerikanen die betrokken zouden zijn bij ontsnapping Carlos Ghosn uitgeleverd aan Japan

Carlos Ghosn  ©  REUTERS

Twee Amerikanen die ervan beschuldigd worden dat ze eind 2019 automagnaat Carlos Ghosn hielpen ontsnappen uit Japan, zijn uitgeleverd aan dat land.

Bron: BELGA

Het gaat om Michael Taylor, een voormalig lid van de Amerikaanse special forces die nadien overstapte naar een private veiligheidsdienst, en zijn zoon Peter Taylor. Hun uitlevering aan Japan werd bevestigd door hun advocaat Paul Kelly.

De twee worden er door de Japanse autoriteiten van beschuldigd dat ze samen met de Libanees George-Antoine Zayek, Carlos Ghosn het land hebben uitgesmokkeld op 29 december 2019. Dat gebeurde door hem te verstoppen in een kist bestemd voor muziekinstrumenten, die aan boord van een privévliegtuig werd gebracht. Toen werd de bagage voor dat soort vluchten nog niet gecontroleerd in Japan.

Peter Taylor werd opgepakt in Boston, toen hij probeerde te vluchten naar Libanon. Daar bevindt zich ook de voormalige baas van Renault-Nissan. Japan heeft een aanhoudingsbevel tegen Ghosn uitgevaardigd, maar er bestaat geen uitleveringsverdrag met Libanon.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten