Gouden Schoen Tine De Caigny verlaat Anderlecht: Red Flame trekt naar sterke Duitse competitie

Tine De Caigny verlaat Anderlecht op het einde van het seizoen. De 23-jarige aanvalster van de Red Flames zet haar carrière verder bij het Duitse Hoffenheim, zo maakte ze dinsdag bekend. Ze ondertekende een contract tot 2023.

Het wordt de tweede keer dat de huidige Gouden Schoen België verlaat. Na passages bij Club Brugge en Lierse was ze amper 19 toen ze in 2016 naar het Noorse Valerenga vertrok. Ze scoorde er in haar debuutmatch en leek snel op weg om de status van een Tessa Wullaert of Janice Cayman te bereiken, maar haar progressie stokte. Een half jaar na haar komst vertrok ze alweer uit Noorwegen.

Sindsdien won ze drie keer de Belgische landstitel met Anderlecht en ook een vierde op rij wenkt aangezien paars-wit met een perfecte 42 op 42 de Super League domineert. De Caigny scoorde dit seizoen al 21 doelpunten en vormt een koningskoppel met Wullaert (28 goals). In het shirt van Red Flames werd De Caigny in de voorronde van het EK topschutter met twaalf doelpunten.

Gouden Schoen Tine De Caigny verlaat Anderlecht: Red Flame trekt naar sterke Duitse competitie
Foto: GEERT TRESIGNIE

“In België werk ik twee dagen per week in een sportwinkel om financieel rond te komen. Hopelijk kan België net als Nederland de stap naar het profvoetbal doen. Uiteindelijk werken we er even hard voor dan de mannen”, zei de Red Flame naar haar verkiezing als Gouden Schoen.

En nu kiest ze dus, zoals verwacht, voor de stap naar een profbestaan in het buitenland. Naar de sterke Duitse competitie. Hoffenheim staat momenteel derde in de Frauen-Bundesliga, na Bayern en Wolfsburg. De club bestaat sinds 2007 en speelt in het Dietmar-Hopp-Stadion (6.350 zitjes).

Ambitie

“Ik ben heel blij aan te kondigen dat ik volgend jaar voor Hoffenheim zal spelen!”, laat ze weten via de sociale media. “Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.”

Op de website van Hoffenheim zegt coach Gabor Gallai uit te kijken naar de komst van De Caigny. “Ze is een grote, stevige en kopbalsterke speelster, die ook weet waar de goal staat. We hopen dankzij haar kwaliteiten meer variatie in onze aanval te kunnen leggen en rekenen erop dat beide partijen, zowel de speelster als de ploeg, hier sterker van worden.”

Ook De Caigny, die met nummer zes zal spelen, komt op de site van haar nieuwe ploeg aan het woord. “TSG Hoffenheim is een ambitieuze en zeer professionele club, die de voorbije jaren heel wat stappen heeft gezet. Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van deze jonge ploeg en hoop er snel mijn plaats te vinden. Ik wil mij verder ontwikkelen en een betere speelster worden. In Hoffenheim is daarvoor alles aanwezig. Ik wil de ploeg zoveel mogelijk helpen en met TSG ook een goeie rol in de Champions League vertolken.”

Door Jürgen Geril, Vincent Van Genechten
AANGERADEN