Vriendin Cameron Vandenbroucke trots op haar ventje: “Zonder tegenslag is hij vertrokken voor een goed seizoen”

En of er eentje blij was met de zege van Tim Merlier. Levensgezellin Cameron Vandenbroucke (22) glom van trots achter het podium van de GP Le Samyn, de wedstrijd georganiseerd door haar grootoom Jean-Luc. De bloemen bleven dus een beetje in de familie.

LEES OOK. Merlier wint GP Le Samyn: “Blij dat ik het heb kunnen afmaken voor de ploeg”

“Door heel die coronatoestanden kon ik de spurt niet zelf volgen”, deed ze haar verhaal. “Dus moest ik de ontknoping via mijn telefoon volgen maar een echt goed beeld had ik niet. Ik wist niet goed wie er won, tot een vriendin me vertelde dat Tim de winnaar was.”

Vriendin Cameron Vandenbroucke trots op haar ventje: “Zonder tegenslag is hij vertrokken voor een goed seizoen”
Tim Merlier met de pluchen beer. Foto: BELGA

Een hele opluchting, erkende de dochter van de iconische Frank Vandenbroucke. “Zijn cross-seizoen was niet wat hij ervan verwachtte waardoor zijn ‘moral’ plots niet meer top was. Maar na enkele stages met de wegploeg merkte ik toch dat het beter ging met hem. Toen hij terugkwam uit de Ster van Bessèges kreeg hij het gevoel dat het hem goed ging en dat heeft hij vandaag kunnen bevestigen. Ik ben echt heel blij voor Tim, vooral omdat hij de afgelopen winter het zelfvertrouwen kwijt was. Zonder tegenslag is hij nu vertrokken voor een goed wegseizoen. Het moest er gewoon uitkomen: hij verzorgde zich goed, hij trainde hard.”

En hij had bloemen beloofd, zo bleek. “Hij had vanochtend nog gezegd dat hij voor bloemen zou zorgen. De pluchen beer? Daar had hij vanochtend nog niet aan gedacht. We vinden wel een plaatsje. Voor het nageslacht? Dat is nog niet voorzien (lacht).”

Door bow
AANGERADEN