Luk Alloo zoekt mensen met een psychisch trauma op: “Je hebt soms geluk nodig om gelukkig te worden”

Stefanie bij Luk Alloo: “Ik trek me op aan mij drie kinderen.”  

Stefanie bij Luk Alloo: “Ik trek me op aan mij drie kinderen.”  ©  vtm

Sterke mensen met een pakkend verhaal dat hun leven bepaalt. Dat wordt de insteek van het VTM-programma Alloo dat in zijn eerste aflevering over psychische trauma’s gaat.

Elke week zoekt tv-maker Luk Alloo (57 ) mensen op die niet door het leven zijn verwend. Ondanks hun tegenslagen houden ze zich sterk en kijken ze met zelfrelativering, soms zelfs humor naar hun lot.

 

 ©  vtm

In zijn eerste aflevering woensdagavond praat hij met Ritchie, Geert en Stefanie. Alle drie gaan ze gebukt onder een psychisch trauma, zij het om uiteenlopende redenen. Ritchie werd als kind seksueel misbruikt. De angst die hij daar aan overhield, bracht hem al enkele keren op de rand van de zelfdoding. “Als mijn zoontje na school thuis kwam met blauwe plekken, dacht ik dat mijn kinderen ook seksueel werden misbruikt. Mijn eigen trauma’s kwamen telkens weer boven. Dat was niet uit te houden. Daarom heb ik mij laten opnemen in een psychiatrische instelling.”

Vertrouwen

Geert gaat gebukt onder het feit dat hij als kind niet gewenst was en Stefanie worstelt al jaren met hypersensitiviteit en een bipolaire stoornis. “De dagelijkse pijn was, is en blijft ondraaglijk. Ik denk elke dag aan de dood. Maar ik trek mij nu op aan de goede momenten, aan de medicatie en aan mijn drie kinderen. Door hen is het geen optie meer om uit het leven te stappen”, aldus Stefanie.

LEES OOK. Luk Alloo rijdt al zes jaar mee met de wegpolitie: “Het beste moment? Dat koppeltje op de parking” (+)

Het zijn getuigenissen die er bij Luk Alloo behoorlijk inhakten. “Je hebt soms geluk nodig om gelukkig te worden. Dit programma heeft mij het meest ontroerd omdat de mensen allemaal, hoe moeilijk hun thematiek ook is, in hun hart laten kijken en mij in vertrouwen nemen. De verhalen van de getuigen zijn heftig, maar het is een realiteit en die moeten we niet schuwen.”(jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook