Prijs van de Strijdlust in Le Samyn is voor Victor Campenaerts: "Ben mij in de ploeg aan het rijden voor de klassiekers”

Foto: BELGA

De Bingoal Cycling Cup pakte uit met een nieuwigheid. Fans mochten tussen kilometer dertig en tien voor de aankomst hun meest strijdlustige renner aanduiden. De voorselectie werd gemaakt door de vakjury, het eindresultaat werd bepaald door de kijkers. Victor Campenaerts was de eerste laureaat.

Met de ‘Ethias Hero of the Day’ wil de organisatie van de Bingoal Cycling Cup, waarvan de GP Le Samyn de opener was, de meest offensieve renner op het podium krijgen. Vergelijkbaar met de prijs voor de strijdlust in de Ronde van Frankrijk. En die eer ging meteen naar Victor Campenaerts (Qhubaka - Assos). Terecht trouwens. Campenaerts viel aan, reed solo, reageerde op een volgende uitval en trok ook nog eens de spurt aan in de laatste kilometer. De naar Oost-Vlaanderen uitgeweken Antwerpenaar mocht bijgevolg op het podium verschijnen om zijn trofee in ontvangst te nemen. En daar was hij blij om.

“We hebben offensief gekoerst vandaag”, klonk het. “Om na een zware wedstrijd over kasseien drie renners in de top zestien te hebben, dan heb je sterk gepresteerd.”

“Natuurlijk wil je als team winnen maar ik denk dat we trots mogen zijn op onze prestatie. Ikzelf kreeg de prijs van de meest strijdlustige renner. Het was dus een goede dag voor het team en we kunnen trots zijn op onze wedstrijd.”

Klassiekers

Campenaerts begint meer en meer trek te krijgen in het ééndagswerk. “Puur fysiek liggen koersen als dit mij meer dan tijdrijden”, aldus de werelduurrecordhouder. “Maar mijn aerodynamisch voordeel is dan groter natuurlijk. Ik moet nog een beetje werken aan de inhoud om een echte klas­sieker te kunnen rijden, want dat is nog twee uur langer. Ik denk dat ik er nog kan in evolueren en ik krijg veel kansen van de ploeg. Het is keiplezant en we zijn heel aanwezig met de ploeg. Dimitri Claeys en ik peppen elkaar op en matten elkaar af op training.”

Campenaerts start zondag in ­Parijs - Nice en hoopt dan op de voorjaarskoersen. “Tot Parijs - Roubaix, al is die koers nog wat anders. Ik ben eens gaan verkennen… Helemaal ­alleen op Carrefour de l’Arbre ­rijden is al akelig. Maar ik ben mij stilletjesaan wel in de selectie aan het rijden voor die koersen.”

Door bow/gvdl
AANGERADEN