Meer politiepatrouilles, betere verlichting en lagere struiken tegen aanrandingen Jubelpark

Foto: BELGA

Brussel -

Meer politiepatrouilles, betere verlichting en lagere struiken moeten het jubelpark veiliger maken. Uit verhalen van verschillende meisjes is gebleken dat ze er vaak worden lastiggevallen, maar dat nooit leidt tot een officiële klacht.

Brussels parlementslid Carla Dejonghe (Open VLD), die de problematiek aankaartte in de politieraad en bij de bevoegde Brusselse ministers, is opgelucht dat er eindelijk iets gebeurt. “De politie en stadswachten zullen meer patrouilleren. De verlichting wordt herbekeken. En struiken zullen worden gesnoeid om de zichtbaarheid te verhogen.”

Want het is nodig, zegt ze. Eind januari werd Carla R. om 21 uur langs het Jubelpark aangerand door een onbekende man. Ze slaagde erin weg te lopen en kwam er gelukkig met de schrik van af. Carla diende klacht in bij de politie. Ook lanceerde zij een petitie (“Stop verkrachtingen en bescherm vrouwen rond het Jubelpark met meer politieaanwezigheid”) die in een mum van tijd duizenden handtekeningen verzamelde. Uit getuigenissen bleek dat de poging tot aanranding geen alleenstaand geval is.

Volgens de politie zijn de afgelopen jaren weinig klachten ingediend rond zedenfeiten in het Jubelpark: het gaat om slechts 5 klachten de afgelopen 10 jaar. Het laatste verkrachtingsfeit dateert zelfs van 2008.

En toch blijkt uit verhalen dat vaak meisjes worden lastiggevallen in het Jubelpark, maar dat dit zelden leidt tot een officiële klacht, aldus Dejonghe.

Door (cdh)
AANGERADEN