Deceuninck - Quick-Step rekent in Parijs-Nice op Bennett, ook Declercq en Lampaert aan de start

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Deceuninck - Quick-Step heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor Parijs-Nice (7-14 maart), de rittenkoers die zondag van start gaat. De Ier Sam Bennett, die vorige week in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten twee etappes op zijn naam schreef, moet de Belgische ploeg aan nieuw succes helpen.

Voor de 30-jarige sprinter is het de eerste koers van het seizoen op Europese bodem. Hij krijgt voor de lead-out steun van de Deen Michael Mørkøv en Fransman Florian Sénéchal.

Langs Belgische zijde rekent Deceuninck - Quick-Step op Tim Declercq en Yves Lampaert in de ‘Koers naar de zon’. Ook de Italiaan Mattia Cattaneo en Fransman Rémi Cavagna zijn van de partij.

“Parijs-Nice vormt een van de belangrijkste rittenwedstrijden en dit jaar maken we een mooie kans om enkele knappe resultaten te boeken met Sam”, blikt sportdirecteur Tom Steels vooruit. “We willen ook zien wat Rémi en Yves in de tijdrit in hun mars hebben. Hetzelfde geldt voor Mattia, die kan terugkijken op een solide UAE Tour. We zijn benieuwd wat hij in het algemeen klassement kan betekenen.”

Selectie Deceuninck - Quick-Step: Sam Bennett (Ier), Mattia Cattaneo (Ita), Rémi Cavagna (Fra), Tim Declercq (Bel), Yves Lampaert (Bel), Michael Mørkøv (Den) en Florian Sénéchal (Fra).

AANGERADEN