Alejandro Valverde (40) sluit extra jaar dan toch niet uit: “Hangt af van de wielerkalender”

 

 ©  EPA-EFE

Alejandro Valverde (40) zou dan toch overwegen om nog een jaar extra toe te voegen aan zijn rijkgevulde carrière. De Spanjaard wil graag zijn carrière immers afsluiten in een normaal seizoen, en wacht dus af hoe de wielerkalender er in 2021 zal uitzien...

Thomas Cami

In april wordt Valverde 41, maar het stopt hem voorlopig niet om te blijven fietsen. En heowel hij aanvankelijk na dit seizoen de fiets aan de haak zou hangen, zou het goed kunnen dat we ook volgend jaar “el imbatido” toch nog in het peloton zullen zien.

“Het hangt af van de wielerkalender in 2021. Als dit seizoen gezien de omstandigheden op een slechte manier uitdraait, zou ik wel een extra jaar aan mijn carrière kunnen toevoegen”, bekent de Spanjaard aan Cyclingnews. “Zodat ik toch in een normaal seizoen kan eindigen. We zullen zien hoe de pandemie zich nog ontwikkelt.”

Valverde blikt ook al vooruit op de Olympische Spelen, die van start gaan op 23 juli in Tokio. “Dit seizoen is enorm belangrijk, zeker ook omdat de Olympische Spelen eraan komen. We zijn nu al gefocust om in topvorm naar de Spelen te gaan, maar we zullen nog even geduld moeten uitoefenen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws