Internationale muziekwedstrijd Imagine opnieuw georganiseerd in België

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: ycs

Brussel -

Imagine, een internationale muziekwedstrijd voor jonge artiesten, wordt na vijf jaar afwezigheid opnieuw georganiseerd in ons land. Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles slaan de handen in elkaar voor een nieuwe Belgische editie.

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International voor jonge muzikanten tussen 13 en 21 jaar oud. De wedstrijd wordt momenteel in acht landen verspreid over drie continenten georganiseerd. Imagine geeft jongeren een podium en biedt ze ook coaching en training van experten uit de muziekindustrie.

Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles organiseren dit jaar Imagine België 2021. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 mei inschrijven.

De Belgische finale vindt plaats op zaterdag 26 juni in de Botanique in Brussel en de winnaars daarvan mogen deelnemen aan de internationale finale. Die gaat door van 1 tot 5 september. De winnaars nemen het dan op tegen muzikanten uit de zeven andere landen (Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe).

Belgische muzikanten als Compact Disk Dummies, Milo Meskens en Geppetto & the Whales namen in het verleden al deel aan de wedstrijd.

AANGERADEN