Ex-parlementslid Christian Van Eyken en vrouw naar Cassatie tegen 27 jaar cel voor moord

De veroordeling tot 27 jaar kwam bij het koppel Van Eyken - Boigelot hard aan 

De veroordeling tot 27 jaar kwam bij het koppel Van Eyken - Boigelot hard aan ©  BELGA

Ex-parlementslid Christian Van Eyken (66) en zijn vrouw Sylvia Boigelot (41) stappen naar het hof van Cassatie tegen hun veroordeling tot 27 jaar cel voor de moord op Marc Dellea (45), de ex van Boigelot, in juli 2014. Dat bevestigt een van hun advocaten, Laurent Kennes, aan onze redactie.

Van Eyken en Boigelot hebben altijd beweerd dat zij niets te maken hebben met de moord op Marc Dellea. De man werd door Boigelot zelf levenloos in hun toenmalige appartement aangetroffen. Pas tijdens de lijkschouwing werd een klein kogelgat ontdekt achter het oor van het slachtoffer, wat wees op een gewelddadige dood.

LEES OOK. Bijna de maximumstraf voor de haast perfecte moord: ex-parlementslid en echtgenote meteen naar gevangenis gestuurd (+)

In eerste aanleg werden Van Eyken en Boigelot, die intussen getrouwd waren, schuldig bevonden aan moord en veroordeeld tot 23 jaar cel. Allebei tekenden zij beroep aan tegen dat vonnis. Maar het hof van beroep bevestigde niet alleen hun schuld, het trok de daarbij horende straf op naar 27 jaar. Van Eyken en Boigelot werden bovendien onmiddellijk aangehouden.

Het hof van Cassatie kan zich alleen uitspreken over vormfouten in een proces, niet over de inhoud ervan. Als het arrest van het hof van beroep verbroken wordt, volgt er wel een nieuw proces.

 (yb)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten