Ook Italiaans wielerseizoen is begonnen: Trofeo Laigueglia prooi voor beresterke Bauke Mollema, Vansevenant maakt indruk

 

 ©  EPA-EFE

Ook het Italiaans wielerseizoen is met de Trofeo Laigueglia in gang geschoten. Na 202 kilometer op en af rond de Ligurische kust ging de zege naar de Nederlander Bauke Mollema. Mauri Vansevenant (Deceuninck - Quick Step) reed een sterke finale, net als ex-Tourwinnaar Egan Bernal. Maar tegen de overmacht van Bauke Mollema viel weinig te beginnen. Voor de 34-jarige Nederlander was het al de tweede zege van het seizoen na ritwinst in de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Mollema ontsnapte op iets meer dan tien kilometer uit een selecte kopgroep, tot stand gekomen na een aanval van een sterke Bernal. Ook van de partij vooraan: Mauri Vansevenant. Trek-Segafredo had met Giulio Ciccone nog een tweede renner en in de kopgroep en dat speelde in de kaart van Mollema. Elke poging tot tegenaanval werd door zijn Italiaanse ploeggenoot in de kiem gesmoord. Bij het aansnijden van de Capo Mele, de laatste helling van de dag, had de ervaren Nederlander al een halve minuut voorsprong. Vansevenant probeerde nog solo de kloof te dichten maar geraakte niet uit de greep van zijn vluchtgezellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Mollema was het vooral genieten. Hij finishte solo naar zijn tweede overwinning van het seizoen. “Dit is al ons vijfde zege van het seizoen”, berekende de Nederlandse Monegask. “In België, Frankrijk en nu dus ook in Italië. Het was mijn doel om vroeg in het seizoen te winnen. Met nu al mijn tweede zege is dat duidelijk gelukt. Zaterdag rijd ik de Strade Bianche en nadien nog in Lanciano. Maar het hoofddoel van het eerste deel van het seizoen is de Giro.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Bauke Mollema (Ned)

2. Egan Bernal (Col) op 39”

3. Mauri Vansevenant

4. Clement Champoussin (Fra)

5. Giulio Ciccone (Ita)

6. Mikkel Landa (Spa)

7. James Knox (GBR) op 57”

8. Andrea Vendrame (Ita) op 1’01”

9. Biniam Ghirmay (Eri)

10. Lorenzo Rota (Ita)

 (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten