Milan sleept punt uit de brand na dom handsbal in blessuretijd, zes goals in wedstrijd van Napoli

 ©  EPA-EFE

Spectaculaire ontknoping in de wedstrijd tussen Sassuolo en Napoli. Insigne leek met een treffer in blessuretijd de bezoekers de zege te schenken maar in de 95ste minuut trapte Caputo vanop de stip alsnog de gelijkmaker tegen de touwen: 3-3. Duur puntenverlies voor het team van Dries Mertens in de strijd om de Champions League. Mertens startte in de basis maar werd in de loop van de tweede helft vervangen. Ook AC Milan geraakte niet verder dan een gelijkspel.

De eerste helft verliep in mineur voor de Napolitanen. Insigne miste vanop de stip en nog geen kwartier later versloeg Maksimovic zijn eigen doelman. Napels leek nog voor de pauze orde op zaken te stellen via Zielinski maar Berardi bracht de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong. Hij faalde niet vanop de stip.

Berardi scoorde kort voor rust vanop de stip. ©  AP

Strafschoppen zouden een bepalende rol blijven spelen. Net na de vervanging van Dries Mertens trapte Di Lorenzo de bezoekers weer langszij en toen Insigne in blessuretijd een tweede keer mocht aanleggen vanop de stip, faalde hij niet: twee-drie.

Einde verhaal maar dat was buiten scheidsrechter Marini gerekend. Hij legde in de 95ste minuut de bal voor een vierde keer op de stip, deze keer voor de thuisploeg. Berardi, die de eerste strafschop had omgezet, was intussen gewisseld zodat Francesco Caputo zich achter de bal zette. De spits hield het hoofd koel en bezorgde Sassuolo in extremis alsnog een punt.

Milan in blessuretijd

AC Milan liet in de strijd om de titel nog maar eens dure punten liggen. Zonder de geblesseerde Ibrahimovic en met Alexis Saelemaekers op de bank kwamen de Milanezen niet verder dan een gelijkspel tegen Udinese. Meer zelfs, de thuisploeg moest wachten tot de 97ste minuut om vanop de stip gelijk te maken. Na een wel heel domme handsbal.

Door dit gelijkspel is stadsgenoot Inter sowieso al de winnaar van de speeldag. Het team van Romelu Lukaku speelt morgen nog thuis tegen Parma en heeft met een match minder gespeeld drie punten voorsprong op de stadsgenoot.

Voor het overige kwamen er nog wat Belgen in actie. Het Cagliari van Radja Naingolan won met het kleinste verschil van Bologna (1-0) en blijft uit de degradatiezone. Daam Foulon kwam na elf minuten al in het veld bij Benevento maar kon de nederlaag tegen Hellas Verona niet afwenden. Meer zelfs, Foulon versloeg iets voorbij het halfuur zijn eigen doelman.

Atalanta, met ex-Genkies Maehle en Malinovsky in de basis, boekte een makkelijke zege (5-1) tegen Crotone en blijft in de running voor een plaats in de Champions League.(gvdl)

Aangeboden door onze partners