CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Buitenbubbel van 10 moet vrijdag op agenda Overlegcomité”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: EPA-EFE

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat het Overlegcomité vrijdag bekijkt of ook volwassenen in de buitenlucht in groepen van 10 personen bij elkaar mogen komen. Dat heeft hij woensdag gezegd in De Afspraak.

“Er komen heel wat signalen vanuit de bevolking die aangeven dat de grens van aanvaardbaarheid bereikt is. Als de motivatie verdwijnt, stijgt ook de curve”, zei Coens. Hij wil dat het Overlegcomité “een signaal” geeft van wat mogelijk is.

LEES OOK. Hele Vlaamse regering duwt weer op gaspedaal in aanloop naar Overlegcomité: deze versoepelingen leggen ze op tafel (+)

Sinds 1 februari mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar in groepen tot 10 personen aan buitenactiviteiten deelnemen. “Waarom niet consequent zijn en dat ook voor mensen ouder dan 18 jaar toelaten?”, vroeg Coens. “Als de cijfers stabiliseren, moet je kijken naar wat veilig kan gebeuren. Ik denk dat we buiten op een veilige manier wat soelaas kunnen bieden, zeker met dit mooie weer.”

Een datum voor wanneer zo’n maatregel zou kunnen ingaan, gaf Coens niet. “Wat veilig kan, moet je zo snel mogelijk doen. Maar je moet natuurlijk rekening houden met de virologische aspecten.”

Door jvh
MEER OVER HET CORONAVIRUS