Dode agent komt weer tot leven in zombiereeks ‘Styx’ voor VTM: “Geen pure horror”

De reeks Styx, over een dode agent die weer tot leven komt, baseert zich op de gelijknamige boekenreeks van auteur Bavo Dhooge (foto). Foto: Frank Bahnmuller

Styx, volgens producent Peter Bouckaert een ”genrereeks zoals we die in Vlaanderen nog niet hebben gezien” kreeg productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Bouckaert produceerde al heel wat Vlaamse films en reeksen, van Marina tot De twaalf. Voor Styx baseerden hij, scenarist Michel Sabbe (Vermist, Ennemi public) en regisseur Jeroen Dumolein (We moeten eens praten) zich op de gelijknamige boekenreeks van auteur Bavo Dhooge. De reeks zal te zien zijn op VTM.

Die gaat over, jawel, een zombieflik. Raphaël Styx is een corrupte inspecteur die jacht maakt op seriemoordenaar De Stuffer, die zijn slachtoffers opzet en tentoonstelt als standbeelden. Tijdens een confrontatie wordt Styx neergeschoten, maar het duurt niet lang vooraleer hij terugkeert uit het dodenrijk om de jacht op zijn moordenaar verder te zetten en enkele fouten uit het verleden te herstellen.

“Wat ons erg boeit aan het verhaal, is dat het geen pure horror is”, zegt Bouckaert. Het heeft wat weg van The sixth sense of The others, waar het in de eerste plaats draait om de psychologie van de karakters. Centraal staat iemand die, na z’n leven niet zo goed geleid te hebben, een tweede kans krijgt.”

Acht scenario’s liggen klaar, voor de opnames wordt gemikt op volgend jaar. Een hoofdrolspeler is er ook al, maar die wil Bouckaert nog niet verklappen.

Door dewo
AANGERADEN