Ook met VAR krijg je controverse: vermeende handbal zorgt voor ophef in de Premier League

Tottenham - met Toby Alderweireld in de basis - en Everton hebben elk hun wedstrijd in de Premier League gewonnen. Beide ploegen wonnen met het kleinste verschil, Fulham en West Brom waren de slachtoffers van dienst.

Alderweireld speelde de volledige wedstrijd in Fulham, en hield de 0. Een eigen doelpunt van Adarabioyo was voldoende voor de Spurs om de drie punten mee naar huis te nemen. Al scoorde ook de thuisploeg een keer via Josh Maja. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR voor handspel van Mario Lemina, ook al had de middenvelder zijn arm tegen zijn lichaam.

Het zorgde voor verontwaardigde reacties bij Fulham-trainer Scott Parker. “Ik zie niet in wat Mario op dat moment anders kon doen”, aldus Parker. “De ref volgt blijkbaar de letter van de wet, maar waar is het gezond verstand? We proberen de sport zo puur en steriel te maken. We willen gewoon leuke wedstrijden zien.”

Tottenham staat momenteel op de 8ste plaats, en zal de komende weken nog voldoende punten moeten sprokkelen om Europees voetbal veilig te stellen.

Everton klimt dankzij zijn overwinning tegen West Brom naar de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de groepsfases van de Champions League. Richarlison scoorde in de 65ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Mbaye Diagne (ex-Club Brugge) scoorde, met blauwe haren, ei zo na voor de thuisploeg maar zag zijn kopbal op spectaculaire wijze gered worden door Everton-doelman Jordan Pickford.

West Brom en Fulham beleven een moeilijk seizoen. West Brom staat met 17 punten uit 27 wedstrijden op de voorlaatste plaats. Fulham staat een plekje hoger, met 23 punten. De laatste drie ploegen degraderen.

Door Thomas Cami, Vincent Van Genechten
AANGERADEN