Guillaume Gillet en Steve Darcis hebben grootse plannen met oprukkende padelsport: “Ideale locatie gevonden”

 

 ©  Olivier Matthys

Er komt een nieuwe padelclub in de buurt van Luik onder impuls van ex-Rode Duivel Guillaume Gillet en gewezen tennisser Steve Darcis. Dat meldt de RTBF.

Vincent Van GenechtenBron: RTBF

De 36-jarige Luikenaars hebben de handen in elkaar geslagen met met Maxime Diedericks, een ondernemer uit Luik, en Jérôme Peeters, de Belgisch nummer 1 in de hyperpopulaire kruising tussen tennis en squash. Hun doel is simpel: de grootste padelclub van Wallonië bouwen.

Concreet gaat het om vier buitenpleinen, vijf binnenpleinen, een restaurant en vergaderruimtes. De naam zochten ze niet ver: Planet Padel. De werken aan het nieuwe complex in Saint-Georges zouden eind maart moeten beginnen. De opening is gepland in september.

 

 ©  BELGA

“Padel is een van de opkomende sporten in België en in onze buurlanden”, aldus Gillet, die momenteel bij Sporting Charleroi speelt. “We zien het dan ook groots. De vraag is enorm en zal na de afwerking misschien nog wel vertienvoudigen.”

“De sport spreekt tennissers aan, maar niet alleen hen”, vult de vorig jaar gestopte Darcis aan. “Je kan er vrijwel meteen lol mee hebben. Het is ook minder fysiek, dus er zijn veel voordelen. De locatie die we kozen, is ideaal. Een kwartier van Luik, twintig minuten van Namen en vlak naast de Brusselse snelweg. We konden geen betere plek vinden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten