Russische ‘Popeye’ moet opnieuw onder het mes: “Ik leef in een nachtmerrie”

Bron © De Telegraaf, New York Post

Een Russische bodybuilder (24) die zijn armen massaal wist op te pompen door er een goedkoop petroleummengsel in te spuiten, wacht nog meer operaties. De medische ingrepen lopen wel vertraging op door de coronacrisis.

“Popeye” of “Bazooka”, zo noemt voormalig soldaat Kirill Tereshin zichzelf ook wel. Al had hij daarvoor wel een infuus nodig: per arm liet hij drie liter gel inbrengen om gespierder te lijken. Tereshin onderging eind vorig jaar al een hersteloperatie, maar dat blijkt nu niet genoeg, meldt New York Post.

LEES OOK. Russische ‘Popeye’ onder het mes om bizarre biceps te laten verwijderen: “Heel veel geluk gehad”

Zodra Tereshin behandeld kan worden - ook de Russische zorg staat door corona onder druk - zullen zijn implantaten verder worden verwijderd. “Ik moet uit deze nachtmerrie zien te komen”, zegt hij. “Ik heb vanwege mijn eigen domheid vanaf mijn twintigste mijn armen opgeblazen. Ik dacht niet na over de gevolgen.”

Ontsteking

Door ontstekingen in zijn armen dreigen zijn ledematen af te sterven. Op beelden die Tereshin op sociale media deelt is de erbarmelijke staat van zijn bovenarmen te zien. De Rus heeft honderdduizenden volgers op Instagram. Voorheen sloeg hij alle medische adviezen nog in de wind, maar nu wil hij opnieuw onder het mes.

Dat komt mede door de Russische voetbalvrouw Alana Mamaeva. Zij voert actie voor slachtoffers van schadelijke plastische chirurgie. Ze haalde Tereshin toch over om in te grijpen door middel van een operatie. Achteraf gezien zegt Tereshin dat hij “heel gelukkig” is dat er dokters zijn die hem willen helpen. Hij gaat dan ook diep door het stof. “Ik beschouw mezelf als schuldige.”

bekijk ook

Levensechte ‘Popeye’ met reusachtige biceps houdt het slechts drie minuten vol in boksring

In Rusland zijn ze helemaal in de ban van een wel héél bizarre (en pijnlijke) nieuwe sport en er is zelfs al een echte superster

AANGERADEN