Socialistische mutualiteiten starten intern onderzoek na gerechtelijk onderzoek bij De Voorzorg Limburg

Tony C. ©  rr

Het Nationaal Verbond van de Socialistische Mutualiteiten start naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek naar malversaties bij De Voorzorg Limburg een intern onderzoek. Dat maakte Katrien De Weirdt, woordvoerster van het Nationaal Verbond, vrijdag bekend. “Verder hebben we de nodige stappen ondernomen om ons burgerlijke partij te stellen uit hoofde van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten en het ziekenfonds De Voorzorg Limburg,” aldus De Weirdt.

jvhBron: BELGA

“Op deze manier kunnen we op de best mogelijke manier positief bijdragen aan het werk van het gerecht en zo de belangen van onze organisatie vrijwaren. In afwachting van het verdere onderzoek is de arbeidsovereenkomst met de betrokken medewerkers geschorst. De feiten, in zoverre deze bewaarheid worden, staan haaks op de waarden van onze organisatie,” gaat De Weirdt verder.

Het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten nam al de nodige maatregelen om de continuïteit van dienstverlening aan de leden van het ziekenfonds De Voorzorg Limburg te verzekeren.

Vrijdag moest topman Tony C. en boekhouder Dirk M. met een vastgoedmakelaar en twee zaakvoerders van een bouwbedrijf voor de Hasseltse raadkamer verschijnen. Er was beslist om Tony C., de boekhouder en de vastgoedmakelaar voorwaardelijk vrij te laten, maar het parket ging in beroep, waardoor ze in hechtenis blijven totdat de Antwerpse KI uitspraak heeft gedaan. De twee zaakvoerders van de bouwfirma zijn wel onder voorwaarden vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten