Migranten belanden in mijnenveld in Kroatië: één dode en vier gewonden

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Een groep migranten die vanuit Bosnië en Herzegovina illegaal de grens naar Kroatië wilde oversteken, is op een oud mijnenveld gestuit dat dateert uit de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog (1991-1995), waarna een van de mijnen ontplofte. Daarbij kwam één persoon om, terwijl vier mensen gewond raakten, zo berichtten Kroatische media vrijdag.

jvhBron: BELGA

Het incident gebeurde donderdag in een bos bij Saborsko, ten noorden van de Plitvicemeren. Tien andere migranten sloegen op de vlucht en verstopten zich voor de politie. Ze werden pas vrijdag door helikopters ontdekt en ook gered nadat een veilige doorgang was vrijgemaakt in het mijnenveld.

Het gaat om een gebied dat in de voormalige zelfverklaarde republiek Servisch Krajina ligt. Daar legden burgermilities tijdens de oorlog talloze mijnenvelden aan, zonder dat goed te documenteren. Niet ver ervandaan, over de grens met Bosnië, wachten duizenden migranten op een kans om illegaal de Europese Unie binnen te raken op hun weg over de Balkanroute.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws