Trek zeker handschoenen aan: het wordt vandaag zonnig maar koud

Bron © BELGA

Foto: Rob Van Tulden uit Oud-Turnhout

Zaterdagnamiddag blijft het zonnig met maxima tussen 3 en 7 graden. Zondag start overal zonnig, maar later op de dag kunnen meer wolken verschijnen in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het op de meeste plaatsen helder. In het uiterste noorden van het land alsook in de kuststreek kan er zich tegen het eind van de nacht laaghangende bewolking, nevel of (aanvriezende) mist vormen. Het gaat opnieuw overal vriezen met minima van -5 à -6 graden in de Ardennen en -2 graden aan zee. In sommige Ardense valleien kunnen de temperaturen zakken tot rond -10 graden.

Zondagochtend vriest het vrijwel overal met in het noorden van het land mogelijk aanvriezende mistbanken. Overdag blijft het droog met in Vlaanderen geleidelijk meer wolkenvelden vanaf het noorden. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag wordt het het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog maar op het eind van de nacht is er wat lichte regen mogelijk in het noordoosten of wat lichte sneeuw op het Ardense reliëf. De minima liggen tussen -5 en +2 graden.

Maandag wordt het bewolkt maar blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden in Hoog-België en rond 6 à 7 graden elders. In de loop van de week stijgen de temperaturen opnieuw enkele graden.

AANGERADEN