Veel vragen nadat fietser levenloos lichaam vindt in park in Beveren: wie takelde het slachtoffer zo zwaar toe?

Beveren-Waas -

Zaterdag net voor de middag heeft een fietser het zwaar toegetakelde lichaam aangetroffen van een man in een park in Beveren. De hulpdiensten werden gewaarschuwd maar die konden alleen vaststellen dat de man al dood was. “Wellicht enkele uren eerder overleden”, werd uit goede bron vernomen. Het parket van Dendermonde is een onderzoek opgestart. Alles wijst erop dat de man met zwaar geweld om het leven is gebracht.

Een fietser die gisteren een tochtje maakte langs een parallelpad naast de spoorweg ter hoogte van de Lesseliersdreef, zag plots een persoon liggen, helemaal onder het bloed. Hij aarzelde om het slachtoffer te benaderen en belde eerst de hulpdiensten. Volgens onze informatie ging de fietser ervan uit dat de man nog leefde. Maar toen de politie even later arriveerde, kon ze alleen maar de dood van de man vaststellen. Het slachtoffer zou al enkele uren dood geweest zijn. Na de vaststellingen sloot de brandweer de plek af voor het publiek.

Het slachtoffer kon gisteren nog niet geïdentificeerd worden. Volgens onze informatie zou het om een man van middelbare leeftijd gaan. Hij was bijzonder zwaar toegetakeld zodat wel vaststaat dat hij met veel geweld om het leven gebracht is. De feiten moeten zich in de nacht of de vroege ochtend afgespeeld hebben. Of de zaak gelinkt moet worden aan gewelddadige afrekeningen in het drugsmilieu of van heel andere aard is, is evenzeer voorwerp van onderzoek.

Of de man ter plekke omgebracht is, of daar gedumpt, is evenmin duidelijk. Van het parket vernamen we zaterdagmiddag dat het gerecht een onderzoek opgestart is. Een wetsdokter en politiemensen van het labo zijn ter plekke gegaan. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak.

AANGERADEN