Lotte Kopecky met lekke band op slechtst denkbare moment. “Had wel willen weten waar ik kon eindigen”

 

 ©  Twitter Strade Bianche

Op Le Tolfe, de laatste grindstrook voor de vrouwen, kreeg onze landgenote Lotte Kopecky te maken met een leegloper. Een enorm slecht moment, want ze moest haar positie voorin het klassement hierdoor inleveren.

Thomas Cami

Kopecky eindigde uiteindelijk 17de. Achteraf was de winnares van GP Le Samyn teleurgesteld. “Achja, het hoort erbij zeker. Ik voelde mij wel goed vandaag. Maar ik weet niet of ik had kunnen winnen. Volgend jaar kom ik opnieuw naar hier, en dan zien we wel.”

Voor Lotte Kopecky voelt het toch aan als een gemiste kans. “Ik bevond mij in een goede positie. Ik vind het echt jammer, want ik had graag willen weten op welke positie ik hier kon eindigen.”

Maar de Belgische kampioene blijft positief. “Het gevoel zat goed, en daar moet ik mij aan optrekken. Ik denk dat ik deze winter opnieuw stappen heb gezet, dat is wel duidelijk. Vorig jaar na de Giro wist ik al dat ik goed kon klimmen. Vandaag voelde ik me soms wel wegschuiven, maar dat is uitdagend. Dat mag wel. Het was leuk vandaag, maar het blijft jammer.”

Kopecky reed vandaag in de Belgische kleuren. “Het is niet dat die per se vleugels geven, maar het is natuurlijk wel leuk om in te rijden. Maar de gewone truien van mijn ploeg vind ik ook wel mooi.”

Ook over de uiteindelijke winnares, Chantal Blaak, had Kopecky nog mooie woorden. “Vorig jaar won ze ook al de Ronde Van Vlaanderen, dus je weet wel dat ze aardig kan fietsen. Hier zijn de hellingen wel vlakker, terwijl die in de Ronde explosiever zijn.”

LEES OOK

Nu in het nieuws