Wout van Aert tevreden met vierde plek in Strade Bianche: “Ik wil altijd winnen, maar dat zat er vandaag niet in”

 

 ©  BELGA

De Strade Bianche stelde zaterdag niet teleur. Alle grote tenoren waren op de afspraak, ook Wout van Aert. De titelverdediger kon zichzelf niet opvolgen in Siena, maar werd uiteindelijk wel nog fraai vierde in zijn eerste koers van het wegseizoen.

Sam Varewyck en Bram Vandecapelle

LEES OOK.Superieure Van der Poel wint Strade Bianche, Wout van Aert mist beetje ritme om mee te doen voor winst

“Ik was op de afspraak, maar in de finale was ik net niet goed genoeg”, zei Wout van Aert. “De versnelling zat er nog niet in. Ik denk dat de inhoud er is, maar dat ik nog wat scherpte mis. Ik was misschien één van de eersten in de kopgroep die het moeilijk kreeg, maar uiteindelijk word ik wel nog vierde. Daar ben ik tevreden mee. Vierde is ook het slechtste resultaat dat ik hier al gereden heb, dus dat is leuk om mee naar huis te gaan. Ik wil altijd winnen, maar dat zat er vandaag niet in.”

“Toen Alaphilippe de eerste keer ging, kreeg ik het moeilijk. Op die lange strook voelde ik me heel goed en maakte ik mee het verschil, maar op de steile beklimmingen in de finale kwam ik nog een beetje tekort”, ging Van Aert verder. “Toen we met z’n allen weg waren, was het gevoel niet zo comfortabel. Maar op dit moment ben ik dan misschien de zevende beste en ik ga er nog drie voorbij, dus dat wil zeggen dat ik het in de benen heb. Maar die overdrive moet ik nog vinden.”

“In deze koers wint de beste altijd”

Van Aert gaf ook aan dat het leuk was om in zo’n elitegroep te kunnen rijden. “Dit is een van de mooiste koersen van het jaar. Ik rij weer mijn finale en het is gewoon goed. Ik zag op de laatste strook ook al dat Mathieu (Van der Poel, nvdr.) op indrukwekkende wijze demarreerde. In deze koers wint de beste altijd, en dat heeft hij vandaag duidelijk laten zien.”

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  BELGA

“Het was een heel zware koers, zoals elk jaar. Er was veel wind en het was moeilijk om het verschil te maken, dus op dat vlak was het wel anders dan de vorige jaren”, legde de winnaar van vorig jaar uit. “Daarom bleef alles ook lang samen. Maar het is niet de zwaarste editie die ik al heb gereden. Pogacar en ik hebben nog echt geprobeerd om terug te komen, maar er waren er gewoon drie beter. Ik was nog met drie andere goede renners op pad en die klop ik dan nog. Maar ik was nog niet goed genoeg om met Mathieu en Julian (Alaphilippe, nvdr.) mee te kunnen.”

Er werd aanvankelijk gemeld dat Van Aert een bidon had gemist, maar dat bleek niet te kloppen. “Ik wil ook benadrukken dat we met de jongens een fantastische wedstrijd hebben gereden, we hebben de koers in handen genomen en velen zijn verder geraakt dan eigenlijk de bedoeling was. Ik ben blij om dat te zien. Zelf moet ik nog iets beter worden en dan gaan we een mooi klassiek seizoen tegemoet”, sloot de renner van Jumbo-Visma af.

LEES OOK. Indrukwekkende Mathieu van der Poel: “Strade Bianche stond al lang op mijn lijstje, dus ik ben heel gelukkig”

LEES OOK

Nu in het nieuws