REACTIES. Julian Alaphilippe heeft nergens spijt van, Egan Bernal verrast door podiumplaats in Strade Bianche

 

 ©  BELGA

Mathieu van der Poel won de Strade Bianche, maar in de top tien bulkte het van de grote namen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe eindigde tweede en de twee vorige Tourwinnaars, Tadej Pogacar en Egan Bernal, werden respectievelijk zevende en derde. Ook zij deden na afloop hun zegje, en daarin spaarden ze hun lof voor de winnaar niet.

Sam Varewyck, Thomas Cami en Bram Vandecapelle

LEES OOK.Superieure Mathieu van der Poel wint Strade Bianche, Wout van Aert mist beetje ritme om mee te doen voor winst

LEES OOK (+).“Als Mathieu van der Poel nu ook nog slim begint te koersen, dan is er geen houden meer aan”

Julian Alaphilippe (2de): “Nergens spijt van”

“Ik heb mijn best gedaan en heb nergens spijt van”, vertelde wereldkampioen Julian Alaphilippe, die op de slotklim de duimen moest leggen voor Mathieu van der Poel. “Mathieu was de sterkste van de kopgroep. Op 15 à 20 kilometer van de streep ging ik aan op één van de grindsectoren en zag ik het tijdsverschil. Mijn gevoel was goed en ik focuste daarna op de laatste sector, maar ik zag dat Mathieu goede benen had. Op de laatste klim zag je ook dat hij gewoon de sterkste was. Nu focus ik op Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de klassiekers in België.”

Egan Bernal (3de): “Verrast om op het podium te eindigen”

“Ik ben eerlijk gezegd wel wat verrast om op het podium te eindigen”, zei Egan Bernal, de Tourwinnaar van 2019. Hij werd derde. “Ik ben niet echt een specialist in eendagswedstrijden, en om met Mathieu van der Poel en de wereldkampioen (Julian Alaphilippe, nvdr.) op het podium te staan, is een grote eer voor mij.”

“We probeerden om bij de rest te blijven, want het was moeilijk om zelf de koers te maken. De mensen voorin waren echt sterk, dus we moesten wachten tot de laatste kilometers. Op het einde ging het hem gewoon nog om de benen, en ik denk dat het goed is gegaan. Het is echt motiverend om op het podium te eindigen. Ik probeer gewoon om meer vertrouwen in mezelf te hebben. Ik probeer me te amuseren in de verschillende wedstrijden en we zien wel wat er nog komt. Momenteel geniet ik vooral van dit podium.”

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  BELGA

Tadej Pogacar (7de): “Ik kom zeker terug”

Ook Tadej Pogacar, de Tourwinnaar van vorig jaar, toonde zich op de Toscaanse grindwegen. De Sloveen werd uiteindelijk zevende. “Ik ben tevreden met dit resultaat. In de laatste strook heb ik wel wat afgezien, maar ik heb mijn best gedaan. Ik word elk jaar beter en beter, dus ik ben zeer tevreden. Ik kom zeker terug.”

“Het was een goede Strade voor ons. We waren de ganse dag actief en het team deed het enorm goed. Op het einde bevond ik me wel voorin, maar toen Van der Poel op de laatste strook versnelde, had ik het heel moeilijk. Maar ik gaf niet op en vocht om toch terug bij die eerste groep te geraken. Uiteindelijk had ik geen kans om ze nog te pakken en op het einde was ik helemaal dood. Ik ben tevreden om op de zevende plaats te eindigen”, aldus de jonge Sloveen.

Greg Van Avermaet (22ste): ”Ik heb het gevoel dat ik niet alles heb gegeven”

Greg Van Avermaet speelde in de Strade Bianche geen echte rol van betekenis en werd uiteindelijk 22ste. “Ik denk dat ik me goed positioneerde waar het moest. Ik anticipeerde een beetje voor Santa Maria, en dat was een goed idee, denk ik. Maar in het laatste deel van Santa Maria verloor ik de aansluiting met de eerste vijf, zes jongens. In de afdaling probeerde ik het gat nog te dichten, maar mijn benen werkten niet mee op dat moment. Daarna kon ik bekomen van mijn grote inspanning, maar toen was het al voorbij, en dat is jammer.”

“Ik heb het gevoel dat ik niet alles heb gegeven vandaag”, zei de olympische kampioen. “Normaal heb je een goed gevoel als je over de finish komt, want je hebt alles gegeven, maar na deze editie blijf ik toch met een raar gevoel zitten. Op het moment dat ik moest gaan, lukte het niet. Daarna was de wedstrijd over, want ik was niet bij de eerste groep.”

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Tom Pidcock (5de): “Leuke dag”

“Het was leuk vandaag”, opende Tom Pidcock. “Ik ben heel tevreden. Ik had een lekke band onderweg, maar verloor daar gelukkig niet te veel tijd. Met Egan (Bernal, nvdr.) op het podium hebben we ook een uitstekend resultaat neergezet met de ploeg. We kwamen om te winnen, maar goed. Ik ben blij met hoe het vandaag ging.”

Pidcock maakte deel uit van de zevenkoppige elitegroep die de koers openbrak. “Ik dacht onderweg: ‘Dit is zo cool.’ Ik was op pad met de beste renners ter wereld, best indrukwekkend. Bij de beslissende aanval voelde ik dat er iemand ging versnellen, maar ik had niet de benen om te volgen. Maar ik ben tevreden dat ik in die groep zat, met die renners. Ik zal nog enkele wedstrijden nodig hebben om progressie te boeken en ervaring op te doen. Dan kom ik er wel”, aldus de Brit.

LEES OOK (+). Zijn zwakste resultaat in de Strade Bianche, maar Wout van Aert heeft drie grote opstekers: “We hebben de koers in handen genomen”

LEES OOK. Indrukwekkende Mathieu van der Poel: “Strade Bianche stond al lang op mijn lijstje, dus ik ben heel gelukkig”

 

 ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws