Stormloop voor Andy Warhol doet museumwebsite crashen

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

De servers van het Museum Ludwig in Keulen zijn zaterdag gecrasht omdat de site van het museum de stormloop voor een tentoonstelling rond pop art-icoon Andy Warhol niet kon bolwerken.

Voor het eerst in maanden konden kunstliefhebbers vanaf zaterdag opnieuw tickets en tijdsloten reserveren. Maar de servers van het Keulense museum voor moderne kunst waren niet opgewassen tegen de stormloop. De site crashte door het grote aantal aanvragen.

Vanaf maandag mogen onder meer musea en dierenparken in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar ook Keulen ligt, opnieuw openen, maar bezoekers moeten wel op voorhand reserveren.

In het Keulense Museum Ludwig zijn er maar 73 bezoekers per tijdslot van twee uur toegelaten.

De tentoonstelling, getiteld “Andy Warhol Now”, toont niet allaan meer dan 100 werken van de bekende pop art-kunstenaar, maar probeert ook een nieuw beeld te geven van Warhol zelf. Zo focust de tentoonstelling ook op de seksuele geaardheid van Warhol, zijn achtergrond als migrant en zijn geloof. De tentoonstelling wil ook laten zien dat Warhol (1928-1987) een multimediakunstenaar was die bijvoorbeeld ook een pak bekende en minder bekende Amerikanen heeft geïnterviewd.

AANGERADEN