Rohan Dennis topfavoriet, maar ook Primoz Roglic is klaar voor tijdrit Parijs-Nice: “Gele trui hoeft nog niet”

 ©  PRESSE SPORTS

De tijdrit van Gien kan een eerste breuklijn worden onder de favorieten op de eindzege in Parijs-Nice. Volgens ploegleider Grischa Niermann van Jumbo-Visma is Primoz Roglic er klaar voor. “Hij is één van de favorieten.”

hc

LEES OOK. ‘Kasseivreter’ Victor Campenaerts minimaliseert zijn kansen in tijdrit Parijs-Nice: “Dennis is dé topfavoriet”

“Primoz is goed. Hij komt van hoogtestage. Hij heeft op de nieuwe tijdritfiets getraind. We gaan het zien. Al is hij niet de grote favoriet. Van de klassementsrenners heeft hij wel een goede tijdrit in de benen. We gaan woensdagmorgen alles verkennen en rustig bekijken. Maar de favorieten zijn Rohan Dennis, Victor Campenaerts en Michael Matthews die altijd goed is in de tijdrit van Parijs-Nice. Het geel van Primoz zo vroeg in deze ronde schrik ons niet af, maar het is niet dat dit per se na de tijdrit al moet gebeuren.”

Rohan Dennis: “Het klassement interesseert me niet”

Rohan Dennis werd door God en klein Pierke in Amilly aangeduid als dé te kloppen man in de tijdrit van en naar Gien. De tweevoudige ex-wereldkampioen zei dat het de enige opdracht van de week is in zijn eerste rittenkoers waarin hij voor eigen rekening gaat. “Ook al heb ik de tijdrit voorlopig alleen op papier gezien. Er is na enkele kilometer een klim die met een linkerbocht begint. En het is wat op en af en dan is er een finale klim. 14.4 is toch redelijk kort. Ik denk dat de winnaar onder de twintig minuten duikt. Ik probeer tijd te nemen waar ik kan. Het zal een harde TT zijn. Ik beschouw mezelf vooraf nooit als de hoofdfavoriet. Onderschatting van de tegenstand leidt tot niets. Dat is regel nummer één die je nooit mag overtreden. Je moet altijd nadenken wat de anderen kunnen doen en dan proberen beter te doen.”

 ©  BELGAIMAGE

“Het klassement interesseert me niet”, zei hij maandagmiddag bij de start. En de Australiër van Ineos-Grenadiers voegde de daad bij het woord door met een achterstand van 2’38” freewheelend binnen te lopen in Amilly.

“Na het wegvallen van Richie Porte draait het alleen om Tao Geoghegan Hart. Ik ben nog maar net begonnen. Ik ga me niet stressen om een goed eindklassement te behalen. Ik ben al blij dat ik Tao kan helpen. Qua tijdrijden zet ik alles op de Olympische Spelen in Tokio. En misschien ook het WK. Hoewel, het lijkt ook een bijna perfecte koers te zijn voor mijn ploegmaat Filippo Ganna. 38 meters hoogtemeters op een parcours van 44 km: het gaat dus over paardenkracht. Maar laat ons eerst kijken wat er in Tokio gebeurt”, zei Rohan Dennis wiens blad in Parijs-Nice nog onbeschreven is. Het is ook pas zijn tweede deelname. Zes jaar geleden verloor hij de proloog van Michal Kwiakowski, ondertussen ook ploegmaat maar afwezig in de ‘Koers naar de zon’.

LIVE. Volg de tijdrit in Parijs-Nice vanaf 13u

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt