Gewonden bij demonstraties op Internationale Vrouwendag in Mexico

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

Vijftien politiemensen en vier burgers zijn maandag gewond geraakt tijdens demonstraties op Internationale Vrouwendag in Mexico-Stad, dat meldt het Mexicaanse Openbaar Ministerie (OM).

Duizenden demonstranten marcheerden maandag naar het Nationale Paleis, waar president Andres Manuel Lopez Obrador uit angst voor mogelijk geweld een hek omheen had geplaatst. Enkele activisten braken door het hek, waarop de politie traangas inzette om de demonstranten uiteen te jagen.

Ook werden vier persfotografen door de politie opgepakt. Zij waren onderweg om verslag te doen van de demonstraties, meldt een van hen op Twitter.

Voorts gaf een politie-officier tijdens de demonstraties het bevel om de protesterende vrouwen te arresteren. De man is inmiddels geschorst, aldus het Mexicaanse OM.

Tien vrouwen per dag gedood

In het hele land werd massaal gedemonstreerd tegen het geweld op vrouwen. Feministische groepen eisen dat er een einde komt aan de moorden op en misbruik van vrouwen. In Mexico komen dagelijks tien vrouwen om het leven door geweld. Tijdens de coronacrisis zijn de meldingen van huiselijk geweld bovendien toegenomen.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten