Parket vraagt plaatsing in gesloten instelling voor 17-jarige en 16-jarige uit Beveren die verdacht worden van moord op David P.

Bron © BELGA

De 17-jarige en 16-jarige verdachten uit Beveren van de moord op de 42-jarige David P. verschijnen momenteel voor de jeugdrechter in Dendermonde, die zal beslissen welke maatregelen ze opgelegd krijgen. Het parket Oost-Vlaanderen vraagt de plaatsing in een gesloten setting. De andere 17-jarige uit Antwerpen werd maandag geplaatst in de gesloten instelling van Everberg en de drie verdachten kwamen eerder in aanraking met het gerecht.

Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd zaterdag gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten.

LEES OOK. Expert in onderzoek naar homohaat, na de moord op David: “Niet verrast dat daders minderjarige jongens zijn” (+)

Het gaat om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit Verrebroek en een 16-jarige uit Kieldrecht. Ze gaven zich de voorbije dagen aan bij de politie. Ze verklaarden dat ze het slachtoffer wilden bestelen maar dat ze geen moordplannen hadden. Het parket benadrukt dat het motief voor de feiten onderzocht wordt en dat het nog niet vast staat of er sprake was van homohaat. De speurders onderzoeken of de man doodgestoken werd tijdens een schermutseling. Over de verklaringen van de minderjarige verdachten geeft het parket geen details.

AANGERADEN