Het werd groots aangekondigd, maar hoe is het met Kanye West en zijn collectie voor Gap?

Foto: WireImage

De samenwerking tussen Kanye West en de Amerikaanse kledingketen Gap werd midden 2020 met veel tromgeroffel aangekondigd, maar het is al een tijdje stil daarrond. Zo stil dat velen zich begonnen af te vragen of de miljoenendeal wel zou doorgaan. De CEO van Gap heeft daarover nu klare wijn geschonken.

Kanye West en Gap kondigden in juni 2020 aan dat ze zouden samenwerken. De eerste collecties, die zowel voor mannen, vrouwen als kinderen zullen worden ontworpen, zouden in 2021 gelanceerd worden, maar tot nu bleef het oorverdovend stil. Na zijn op til zijnde scheiding van Kim Kardashian en de vele vragen over de mentale gezondheid van de rapper werd hier en daar al geopperd dat de deal misschien niet zou doorgaan.

Sonia Syngal, CEO van Gap Inc., heeft nu laten weten dat er wel degelijk nog wordt voortgewerkt aan de collectie die de naam Yeezy Gap zal krijgen. “Ik sprak Kanye zopas nog en hij is heel gefocust op deze geweldige kans”, zegt ze in een reactie aan Business of Fashion. Naar verluidt zou de collectie “heel veel potentieel” hebben.

Verwacht wordt dat de eerste kledingstukken nog in de eerste helft van dit jaar gelanceerd zullen worden, bevestigt Syngal. De samenwerking moet helpen om van Gap weer een hipper merk te maken. Hoeveel geld met de deal gemoeid is, is niet duidelijk, maar het gaat om miljoenen. Toen het nieuws van de samenwerking bekendraakte, schoot het aandeel van de Amerikaanse kledingketen in elk geval meteen met dertig procent de hoogte in.

Door flb
AANGERADEN