“Misschien heel gezellig, maar totaal niet verkeersveilig”, nieuwe verlichting brug flikkert en fonkelt

Flikkerende lichtjes op oude Scheldebrug Temse  © Tom Nuytemans

Temse -

Het valt niet te ontkennen: enkele lampen op de oude Scheldebrug richting Temse flikkeren dat het een lieve lust is. De Vlaamse Waterweg werkt aan het probleem.

Tom Nuytemans en Kurt Vermeir

Bart De Smet is het geflikker ook al opgevallen. Hij woont in Wintam (Bornem) maar werkt in Temse, en rijdt met zijn motor vaak over de brug. Volgens hem zijn de problemen enkele weken geleden begonnen, toen er nieuwe ledverlichting werd geplaatst op de oude brug richting Temse. “Buiten het feit dat er al twee kapot zijn, geven deze lampen een stroboscopisch effect”, zegt hij.

“Misschien gezellig als je vanop de kade in Temse de brug bekijkt en het beeld krijgt van fonkelende kerstverlichting. Maar als er mist hangt, is dit helemaal niet meer verkeersveilig.”

Bart De Smet vindt dat de verlichting afleidt. 

Bart De Smet vindt dat de verlichting afleidt. © IF 

Volgens hem leidt de verlichting af. “Ik zie veel bestuurders die af en toe een paniekreactie hebben, die door dat geknipper denken dat ze geflitst zijn.”

De Vlaamse Waterweg, die de brug onderhoudt, is op de hoogte van het probleem, zegt communicatieverantwoordelijke Carolien Peelaerts. “De oorzaak is nog niet duidelijk. Er zijn verschillende werken tegelijk bezig – aan de bekabeling, de verlichting en de elektromechanische systemen – die aanleiding kunnen geven voor het probleem”, zegt ze. “Er is een ploeg ter plaatse om het te bekijken. Het euvel zal dus binnenkort opgelost zijn.”

De nieuwe lampen hebben een stroboscopisch effect. 

De nieuwe lampen hebben een stroboscopisch effect. ©  tns

Nu in het nieuws