Minstens 39 migranten verdronken bij schipbreuk in Tunesië

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AFP

In Tunesië zijn bij een schipbreuk zeker 39 migranten om het leven gekomen, onder wie vier kinderen. Zo’n 165 opvarenden konden worden gered. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Tunesische ministerie van Defensie dinsdag.

jvhBron: BELGA

Voor de kust van Sfax, in het oosten van Tunesië, vergingen in de nacht van maandag op dinsdag twee boten met aan boord vooral migranten uit Sub-Saharaans Afrika die illegaal Europa probeerden te bereiken, verklaarde een woordvoerder van de maritieme garde eerder al. De boten waren onderweg naar de Italiaanse kust. Er wordt nog gezocht naar mogelijke andere overlevenden.

Elk jaar wagen duizenden migranten zich vanuit Tunesië en Libië aan de levensgevaarlijke oversteek naar Europa. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen daarbij in 2019 meer dan 1.200 mensen om het leven.

Tussen 1 januari en 21 februari van dit jaar kwamen voorts volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen 3.800 migranten illegaal via de zee aan in Italië. Daarvan waren er bijna 1.000 vanuit Tunesië vertrokken en zo’n 2.500 vanuit het naburige Libië.

LEES OOK

Nu in het nieuws