Schoonmaakchallenge: keukenkastjes organiseren en voegen poetsen

Hoe staat de voorraad voedingsmiddelen erbij? Maak vandaag alle keukenkastjes leef en controleer de uiterste houdbaarheidsdata, kijk of er geen ongedierte in de verpakking gekropen is en zet de oudste en geopende verpakkingen vooraan. Vaak is de houdbaarheidsdatum moeilijk zichtbaar. Als een product tegen de uiterste datum aanloopt, zet dat dan groot met stift op de verpakking of op een etiket bij de voorraadbus. Snuffel aan alle kruiden: ruikt het niet meer lekker dan smaakt het ook niet lekker. Op planken kunnen pakken of blikken makkelijk achteraan terecht komen: door het gebruik van een dienblad houd je beter overzicht. Het is ook handig om een voorraadlijstje te maken en dat aan de binnenkant van het keukenkastje te hangen, dan kun je in één oogopslag zien wat er in huis is.

Een beetje TLC voor de bad- en slaapkamer deze week. Zie je kleine zwarte stipjes in de voegen van de douche? Dat is schimmel. Gebruik een kant en klare schimmelreiniger of meng half water en half chloorbleekmiddel (dikke bleek) en spuit dit erop. Zorg dat je goed ventileert en bescherm je kleding en handen. Na een paar minuten kun je met een harde (tanden)borstel of wondersponsje de schimmel weghalen. Gele of oranje voegen duiden op afzetting van zeep en kalk. Dit los je op door ze in te smeren met badkamerreiniger en daarna te schrobben. Zijn de voegen daarna nog niet helemaal goed van kleur, haal dan een speciale voegenreiniger bij de bouwmarkt. Smeer je ze na het schoonmaken in met een voegenbeschermer, dan zullen ze veel minder snel vies worden in het vervolg.

Door kmlo
AANGERADEN