Tesla maakt grootste dagelijkse stijging in een jaar op Wall Street

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

Het aandeel Tesla was dinsdag een uitblinker op Wall Street, terwijl ook andere grote technologiebedrijven zoals Amazon en Apple stevige koerswinsten lieten zien. Beleggers op de beurzen in New York stortten zich weer op de techsector op zoek naar koopjes na de flinke uitverkoop van technologiefondsen van de afgelopen tijd.

Tesla straalde met een koerssprong van bijna 20 procent, de sterkste dagelijkse stijging in ongeveer een jaar. De maker van elektrische auto’s moest de laatste tijd nog gestaag terrein prijsgeven op de beurs door zorgen over de hoge waardering van het bedrijf van Elon Musk.

Amazon, Apple, Google-moeder Alphabet en Facebook klommen tot meer dan 4 procent. Ook chipconcerns Intel, Qualcomm, Nvidia en Advanced Micro Devices (AMD) kenden een uitstekende handelsdag met plussen tot 8 procent. DocuSign, waarmee elektronische handtekeningen kunnen worden gezet, werd bijna 11 procent hoger gezet.

De Nasdaq eindigde 4 procent hoger op 12.794,49 punten, nadat die maandag nog fors onderuit ging. De Dow-Jonesindex steeg licht tot 31.832,74 punten en de brede S&P 500 won 1,4 procent tot 3875,44 punten.

Voorts verwerkten beleggers op Wall Street het nieuws dat het Huis van Afgevaardigden woensdag gaat stemmen over het coronasteunpakket van 1.900 miljard dollar van president Joe Biden. Het voorstel was eerder al door het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd, maar omdat de Senaat een aantal aanpassingen deed aan het plan, moet het lagerhuis nogmaals over het steunpakket stemmen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten