Daders riskeren elk een jaar cel

Man biecht kindermisbruik op aan vrienden… die hem meteen halfdood schoppen

De daders verschenen woensdag voor de rechter in Dendermonde. ©  bfs

Aalst/Denderleeuw -

Een man uit Aalst die in juli van vorig jaar aan twee van zijn vrienden opbiechtte dat hij kinderen misbruikte, is door hen halfdood geschopt. Ze riskeren nu elk een jaar cel. “Zo’n geweld kan nooit getolereerd worden, wat de aanleiding ervoor ook was”, aldus het openbaar ministerie.

Bert Foubert

Een bekentenis van W. betekende op 5 juli van vorig jaar bijna zijn dood. De man was al van ’s middags aan het aperitieven in de Irish Pub in Aalst, samen met zijn vrienden Mario M. uit Aalst en Sven D. uit Denderleeuw. Na nog een laatste glas in het café trokken de mannen naar het huis van M. voor nog een nieuw rondje. Daar vertrouwde W. flink aangeschoten zijn twee vrienden toe dat hij zich aangetrokken voelde tot kinderen, en er in het verleden ook al misbruik was geweest.

Door het oog van de naald

“Er ontstond een discussie die al snel leidde tot zwaar geweld”, zette het openbaar ministerie woensdag de omstandigheden van de feiten uiteen tijdens het proces in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Het slachtoffer werd neergeslagen en kreeg op de grond nog een reeks schoppen op zijn gezicht te verwerken. Op een bepaald moment was er zelfs gevaar voor het leven van het slachtoffer. De man werd zwaar toegetakeld en kroop uiteindelijk door het oog van de naald. Voor hetzelfde geld hadden zijn vrienden voor het hof van assisen gestaan. Wat de aanleiding ook was voor de discussie, geweld als dit kan nooit getolereerd worden.”

Mario M. en Sven D. getuigden dat W. hen zelf eerst een duw had gegeven, maar gaven wel toe spijt te hebben van wat er daarna allemaal was gebeurd. “Kinderen liggen bij mij heel gevoelig”, verantwoordde Mario M. zich samen met zijn advocaat Gaétan Vaerewyck. “Ik vind het jammer dat dit allemaal gebeurd is. W. was een goede vriend van mij. Iedereen had die bewuste dag ook veel te veel gedronken.”

Het openbaar ministerie eiste voor beide mannen een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 800 euro. Mario M. heeft nog een blanco strafblad. Sven D. stond bij het gerecht wel al bekend voor een aantal andere kleinere overtredingen.

De strafrechter in Dendermonde doet volgende maand uitspraak in de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten