Dow Jones naar recordhoogte na goedkeuring relanceplan VS

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

De goedkeuring van het relanceplan van president Joe Biden heeft de Amerikaanse beurs een flinke boost gegeven. Zo sloot de leidende Dow Jones-index woensdag af op een recordhoogte.

De Dow Jones won 1,46 procent en sloot af op 32.297,02 punten. Het is de eerste keer dat de bekende index bij de sluiting op Wall Street de kaap van 32.000 punten overschrijdt. Ook de bredere S&P 500 steeg met 0,60 procent, tot 3.898,81 punten. De techindex Nasdaq daalde woensdag dan weer licht met 0,04 procent tot 13.068,81 punten.

De Dow Jones startte de dag al prima, en klom nog sterker nadat het Huis van Afgevaardigden definitief het licht op groen zette voor het relanceplan van 1.900 miljard dollar dat de Democratische president Biden in de steigers heeft gezet. Het omvangrijke plan moet de Amerikaanse economie erbovenop helpen na de verwoestende impact van de coronacrisis.

De beleggers gaan ervan uit dat de maatregelen de economie snel een boost kunnen bezorgen, en vooral een positieve impact zullen hebben in sectoren die het meest afhankelijk zijn van de conjunctuur, zoals de horeca, het toerisme en de luchtvaart. De markt toont zich vooralsnog minder bezorgd om de – nog steeds beperkte – inflatie, die woensdag onder invloed van de stijgende brandstofprijzen zijn sterkste toename sinds augustus beleefde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten