Kobe Goossens alweer op weg naar België nadat hij even bewustzijn verloor: “Kan me die botsing niet herinneren”

 

In Parijs-Nice was er gisteren ongerustheid over Lotto Soudal-renner Kobe Goossens (24). Hij verloor het bewustzijn na een aanrijding met een volgwagen. Na een nachtje observatie door de ploegdokter blijkt de schade mee te vallen: “Veel hoofdpijn en gebroken tanden. De afspraak met de tandarts is gemaakt.”

Jan-Pieter de Vlieger

Het gebeurde gisteren op vier kilometer van de aankomst. Kobe Goossens verloor het contact met de kopgroep en reed in de achtervolging tegen een stilstaande wagen van Cofidis aan. “Ik heb geen herinnering aan de crash”, vertelt hij vandaag. “Het eerste beeld dat ik opnieuw voor me zie is dat van Performance Manager Maxime Monfort, die kort na de val bij mij was. Daarna ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lotto Soudal stuurde gisterenavond nog een foto van Goossens met opgestoken duim de wereld in. De diagnose: een hersenschudding en een aantal hechtingen in het aangezicht, maar verder geen breuken. “Er zijn wel nog een paar tanden afgebroken ook”, zo geeft hij aan. “Daar zaten al opzetstukjes op na een eerdere val. Maar de schade is nu nog wat groter dan de vorige keer. Mijn pa heeft maandag al een afspraak gemaakt met de tandarts.” (lacht)

Goossens hoefde de nacht niet door te brengen in het ziekenhuis. Hij mocht terugkeren naar het hotel, waar de ploegdokter ’s nachts zijn toestand opvolgde. Op dit moment is hij op weg naar België.

Goossens zou normaal starten in Nokere Koerse (17 maart) maar vraag is of dat haalbaar is. De UCI voerde dit jaar een protocol in rond renners die een hersenschudding oplopen. Volgens dat protocol mag een renner pas een week nadat hij vrij is van symptomen opnieuw uitkomen in competitie.

“Normaal sta ik erop voor Nokere, we zullen evalueren of dat haalbaar is. De hoofdpijn zal in ieder geval eerst moeten afnemen”, besluit Goossens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten